Rendkívüli Hírek:

2024 február 23

Alaposan ráhajt Brazíliában a Volkswagen

A Volkswagen az elkövetkező öt évben, 2028-ig 9 milliárd reait (1,83 milliárd dollár) fektet be brazil üzletágába. 16 új modellt mutat be, köztük hibrid és elektromos modelleket. Az eddig ismert tervek alapján a Volkswagen 7 milliárd realt szánt beruházásokra fordítani 2026-ig Brazíliában.

Az újonnan bejelentett beruházási összeg több mint megduplázza a Volkswagen eddigi 2022-2028-as brazíliai beruházási tervét. Négy modellel bővíti a bevezetni tervezett új modellek számát. A négy új modell között lesz az első Brazíliában gyártott hibrid, egy teljesen elektromos autó és egy pick-up is. A pick-up modell a Parana állambeli üzemben készül majd. A többi három új modell és egy új hibrid modell pedig a Sao Paulo állambeli üzemekben. A VW brazíliai érdekeltsége kifejleszt emellett még egy, a vezetés biztonságát növelő járműelektronikai rendszert is. A VW 2023-ban 345 ezer járművet értékesített Brazíliában. 29,5 százalékkal többet mint az előző évben és több mint két százalékponttal 15,8 százalékra növelte piaci részesedését, amit csak a Stellantis Fiat márkája előz meg.

A Volkswagen „volt az a márka, amely 2023-ban a legnagyobb mértékben növelte eladásainak volumenét, és tavaly Brazíliában a legfontosabb SUV és személyautó szegmensek élén állt” – mondta Ciro Possobom, a Volkswagen do Brazil vezérigazgatója. „Most a Volkswagen újra megerősíti a Brazíliába vetett bizalmát” – közölte a távirati iroda.