2024 március 04

Átadták a Tesla új modelljét

Felpörgetik a gyártást

A 35 ezer dolláros Model 3 a Tesla „megfizethető” árú modellje. A Tesla az elődjénél feleannyiba kerülő modelltől várja termelésének felfuttatását évi félmillióra 2018-ig a tavalyi 84 ezerről. Elon Musk vezérigazgató korábbi tájékoztatása szerint a Model 3-ból a Tesla decemberig már havi 20 ezret fog gyártani.

A Model 3 tavalyi bemutatását követően a Tesla 373 ezer előrendelést kapott az autóra egy hónap alatt. Az azóta összejött megrendelésállományt a Tesla nem hozta nyilvánosságra. A cég weboldalán a megrendelésekről annyit lehet megtudni, hogy egy mostani rendelés teljesítése 2018 közepére várható.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Folyamatosan építkeznek

A Tesla július közepén jelentette be, hogy még két-három új óriásüzem megépítését tartja szükségesnek a következő néhány évben az Egyesült Államokban.

A Tesla „gigafactory” akkumulátorgyára Nevada államban fokozatos kiépítés alatt áll és folyamatosan növeli gyártókapacitását. Az üzem teljes kapacitását elérve évi egymillió autó számára lesz képes akkumulátorokat előállítani.

A Tesla vezére szerint a további hasonló óriásüzemek már nem csak akkumulátorokat, de kész autókat is fognak gyártani. Elon Musk korábban már felvetette „gigafactory” üzemek építésének a lehetőségét Ázsiában és Európában is.