2023 január 29

A nőknek is van helyük a startup világban

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek

A versenyben résztvevő csapatok jelentkezéseit az IBM, a GE Healthcare, a Nordic Startup Awards, a EUCham szakértőin kívül, ismertebb digitális nomádokból és tengerentúli szakértőkből álló online zsűri bírálta el.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga a 150 jelentkezés közül kiválasztani azt a 12 csapatot, akik személyesen is képviseltethetik magukat és ötletüket az idei versenyen.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

Külön öröm az, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott magyarországi felkészítő tréningeknek köszönhetően, a tavalyinál két és félszer több, összesen 17 értékes magyar nevezés érkezett az online zsűri elé és ebből kettő be is került a döntősök közé.

Sokszínű résztvevők

A kiválasztásnál és a jelentkezések elbírálásánál számos szakmai szempont mellett feltétel volt, hogy a csapatokat legalább 50 százalékban női tagok alkossák.

A döntős csapatok között a legkülönbözőbb területek képviselői is helyet kapnak, úgy mint az univerzális robotizált exoskeleton rendszert alkotó ukrán UMRE vagy a Németországból személyre szabott készségfejlesztést kínáló BLENDLEE, illetve érdemes még említést tenni a Spanyolországból érkező ORRLANDO csapatáról, akik “művészek Aribnb” oldalaként, segítenek házhoz rendelni a előadókat.

Négy napos megmérettetés

Az idei verseny egyik különlegessége, hogy a nagyközönség is lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen a döntésekben. Egy újfajta közönségszavazással dönthet arról, hogy melyik legyen a 13. csapat, aki bekerül a legjobbak közé. Ennek platformja speciálisan, a regisztrált startupok szubjektív véleményezésére lett kialakítva, így ide várjuk a publikum véleményét, virtuális dollárokért cserébe: http://wsc.deckr.com – május 20. (péntek), 12.00 óráig lehet szavazni.

A csapatok
ALINA (Litvánia), Blendlee (Németország), BOOKR Kids (Magyarország), ClearKarma Group SAS (Ausztria), Gather  (Magyarország), ICAN Future Star Ltd (Egyesült Királyság), Kids Friendly Media Oy (Oroszország), Lilla Fisk AB  (Svédország), Orrlando (Spanyolország), Plan Penny (Dánia), She’z (Egyesült Királyság-Izrael), UMRE “UniExo” (Ukrajna)

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A kiválasztott csapatok május végén Budapestre jönnek, hogy részt vegyenek az utolsó megmérettetés négy napos eseményén, ahol mentorálási programokon, workshopokon és előadásokon vehetnek részt, hogy felkészülten mutatkozhassanak be a régió legnagyobb befektetői előtt.

Nyitott az esemény

A rendezvény megkoronázása és egyben utolsó állomása a Demo Day, amelyre 2016. június 4-én, 18 órától, a Brain Bar Budapest záróeseményeként, az Akváriumban kerül sor. Ekkor a csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy röviden bemutassák ötletüket a befektetők és az érdeklődő közönség előtt, valamint sor kerül a nyertes kiválasztására is.

Az esemény nyitott, de korlátozott számú és regisztrációhoz kötött. A regisztráció folyamán befolyt részvételi jegyadományokat pedig a helyszínen, a közönség által legígéretesebbnek ítélt csapat kapja.