2024 június 16

Többet szánunk gyermekeink jövőjére

 Az OTP Bank Pénzügyi Tervezés szolgáltatásának adatai alapján az ügyfelek több mint 26 százaléka a gyermeke jövőjéről való gondoskodást jelölte meg célként, ráadásul nemcsak fontos célnak tartják a szülők, de egyre nagyobb összeget is szánnak erre: átlagosan 2,5-3,5 millió forintot, ami közel 10 százalékkal haladja meg a pandémiát megelőző, 2019-es összeget.

„A gyerekek jövőjének biztosítása, a hosszú távú öngondoskodás talán egyik legnemesebb célja, így nem véletlen, hogy ilyen sokan gondolnak erre. A jövőbeni célok elérése érdekében pedig érdemes minél előbb elkezdeni a takarékoskodást, ezért is örülünk, hogy azt látjuk, egyre magasabb összeget és egyre hamarabb kívánnak félretenni erre a célra.  Hiszen amíg 2019-ben 8 évre terveztek előre, addig idén már 11 évvel a felhasználás előtt kezdenek befektetni erre a szülők” – emelte ki Nyitrai Győző, az OTP Bank Retail Megtakarítási Igazgatóság vezetője. „Természetesen ahány szülő, annyi féle jövőt képzelnek el gyermeküknek. Mi az OTP Banknál azon dolgozunk, hogy sokféle megtakarítási megoldással segítsük őket, legyen szó a rendszeres kisösszegű megtakarítást lehetővé tevő Rendszeres Megtakarítási Programról, és/vagy egy nagyobb megtakarítási összeg befektetéséről. A megfelelő termék(ek) megtalálásában  szakértőink tudnak tanácsadói támogatást nyújtani.” – tette hozzá az igazgató.

Az OTP Bank Öngondoskodási Index kutatásának eredményeiből kiderül az is, hogy a szülők nemcsak anyagilag, hanem felelős pénzügyi neveléssel is igyekeznek felkészíteni gyerekeiket a felnőtt korra. A kutatás eredményei szerint a 7-19 éves gyerekkel rendelkező szülők 80 százaléka törekszik arra, hogy megtanítsa saját gyermekét a pénzügyeikkel felelősen bánni, 66 százalékuk például zsebpénz segítségével.