2024 március 04

Hol keressünk állást Budapesten a vendéglátás területén?

Amikor állást keresünk Budapesten a vendéglátás területén, akkor számos helyen sikerrel járhatunk. Van, amihez szinte meg sem kell mozduljunk, míg más esetben is elég lehet egy egyszerű séta. Hogy mire is gondolunk pontosan? Lássuk!

Először online keressünk állást Budapesten a vendéglátás területén

A legegyszerűbb és egyben leggyorsabb módja annak, hogy számunkra megfelelő munkát találjunk, az az online felületek átkutatása.

Elsősorban a keresőbe érdemes beírni, hogy mit szeretnénk. Ez alapján könnyen rátalálhatunk számos nyitott pozícióra a fővárosban. Elég csak beírni, hogy “Budapest állás”, és máris listázza számunkra a legrelevánsabb találatokat, portálokat. Mint például a Budapestállás oldala, ahol ezen a linken elérhetőek az aktuális munkák a vendéglátás területéről: https://budapestallas.hu/allasok/vendeglatas.

Ezenfelül lehetnek további portálok is, ahol találhatunk állásokat, de nem hanyagolhatjuk el a közösségi média erejét sem. Ott is számos olyan csoporttal találkozhatunk, melyek arra specializálódtak, hogy a helyi állásokat gyűjtsék: ezeket is érdemes átnézni. A csoporton belüli keresési funkció használatáról ne feledkezzünk meg, ez sok időt fog nekünk megspórolni!

Továbbá a számunkra szimpatikus vendéglátó egységek közösségi média oldalait, valamint honlapjait is érdemes végignézni, mert ott is találhatunk munkát meghirdetve.

Miért ne tehetnénk egy sétát, állások után kutatva?

Ha kimerítettük az online lehetőségeket, vagy épp amúgy is dolgunk van a városban, akkor érdemes elindulni egy álláskereső sétára. Igen, ez pont az, amit sugall: felkeressük személyesen a nekünk szimpatikus helyeket, és megkérdezzük, hogy lenne-e munka a számunkra. Nem árt azért nyomtatni előtte pár önéletrajzot sem, ne ezen múljon!

Egyszerűen azzal, hogy felkészülten bemegyünk és munkára jelentkezünk máris pozitív lehet a megítélésünk, mert látják rajtunk, hogy valóban dolgozni akarunk. Az ilyen hozzáállást sok helyen díjazzák!

Sok a lehetőség, legyünk kitartóak!

A vendéglátás egy nagyon tág fogalom, számos cég beletartozik ebbe az iparágba. Így mehetünk például hotelekbe, éttermekbe, kifőzdékbe, gyorséttermekbe, bárokba stb. dolgozni. Ha pedig nincs meg hozzá a kellő rutinunk, akkor sincs baj, mert sok esetben egy gyors betanulás után, kellő alázattal és rátermettséggel gyorsan beilleszkedhetünk egy adott munkakörbe.

Ha komolyabb terveink vannak a területen, akkor sem árt, ha pincérként, felszolgálóként, pultosként stb. kezdjük, mert így nem csak vezetői szemmel fogjuk látni a feladatokat és azok kivitelezését, a felmerülő nehézségeket, buktatókat.

Rengeteg tapasztalatot lehet gyűjteni Budapesten a vendéglátás területén, épp ezért érdemes megkeresni a számunkra legideálisabb helyet. Ha megtaláljuk, akkor pedig a lehető legtöbb tudást és tapasztalatot magunkba szívni, mellyel nagyon sokra vihetjük az évek során.