2024 május 26

Hogyan előzhető meg a korai bőröregedés? Hasznos tippek a ráncosodás ellen!

Egyszer mindannyiunk életében bekövetkezik, amire a húszas éveinkben még talán nem is gondolunk. Megjelennek a finom vonalak a homlokunkon, apró szarkalábak a szemünk környékén. Éppen ezért már harmincéves korunk előtt érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a megelőzésre. 

Az igazság az, hogy a folyamat lassítható, késleltethető, persze ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fog öregedni a bőrünk, viszont az idejében elkezdett tudatos ápolással, és a BIOLA Webshopban megtalálható fényvédő kozmetikumok alkalmazásával éveket nyerhetünk. Ráadásul a prevenció költséghatékonyabb is, mint a későbbi, drágább kezelések lebonyolítása.

Mi áll a folyamat hátterében?

A kezdetben még üde, élettel teli arcbőrön idővel meglátszik, hogy egyre kevesebb kollagén és elasztin termelődik illetve rövidebbek a szálak és törnek. Az évek múlásával ugyanis drasztikusan csökken a két fontos anyag mennyisége, mindkettő esszenciális fehérjének számít a bőrben, amelyek a rugalmasságért, a tartásért, tömörségért felelősek. A harmincas évekre ennek látható jelei kezdenek megmutatkozni. 

A gond csupán az, hogy a húszas évek végén még nincsenek igazán látható jelek, pedig ebben a fázisban lenne érdemes elkezdeni a tudatos szépségmegőrző “terápiát”. Ami azt jelenti, hogy már nem csupán az arctisztítás és hidratálás áll a rutin középpontjában, hanem egyéb készítményeket is beemelünk, különös gondot fordítva a kritikus szemkörnyékre is. Itt ugyanis vékonyabb a bőr, ami azt jelenti, hogy jóval sebezhetőbb is, hamarabb észlelhetők ezen a területen a bőröregedés jelei apró szarkalábak, kisebb ráncok formájában.

Tippek a megelőzéshez

Egy jól kialakított szépségápolási rutinnak feltétlenül tartalmaznia kell fényvédő kozmetikumot is, hiszen az év minden napján fontos megóvnunk kültakarónkat a káros UV-sugaraktól. Ezek ugyanis felgyorsíthatják a bőröregedést, nem beszélve arról, hogy a bőrrák kockázatát is növelik. 

Kiváló választás például a Bio Reishi Kandilla fényvédő krém. Szintén jó választás, ha olyan nappali arcápolót választunk, amely ásványi pigmentes hidratáló arckrém. Így egyetlen kozmetikummal hidratálhatjuk, táplálhatjuk, illetve megóvhatjuk bőrünket a napsugárzás káros hatásaitól.

Az életmódunk is jelentősen befolyásolja bőrünk állapotát. Fontos például, hogy belülről is hidratáljunk, illetve rendszeresen mozogjunk. Itt jegyeznénk meg, hogy arctornát is végezhetünk, ugyanis ezen a területen is fontos izmok találhatók. A bőr megereszkedése már napi 5-10 percnyi arcjógával megelőzhető. 

Még néhány hasznos tanács

Érdemes néhány évente átgondolni a meglévő rutinunk elemeit, és olykor frissíteni, mivel könnyen előfordulhat, hogy más kozmetikumok alkalmazása is szükségessé válik, vagy a korábban használtakat kell lecserélnünk.

Ami pedig az alvást illeti, ha nem pihenjük ki magunkat, az természetesen az arcbőrünkön is meglátszik, pláne ha huzamosabb ideje rosszul alszunk. Törekedjünk egy egészségesebb életmódra, és használjuk ki a natúr és biokozmetikumok kedvező hatásait!