2024 február 29

„Vagy beoltod magad, vagy meghalsz”

Mit szólnátok ahhoz, ha a tokiói olimpiát olyannyira zárt kapuk mögött rendezték volna, hogy még a közvetítést sem nézhetted volna? Katonák jelentették volna csupán a végeredményt, míg a szakemberek és maguk a sportolók nem nyilatkozhatnának az eseményről, kivéve néhány „celebet”, mint a Hatvani Baszdelőre SC hajdani balhátvédje, jelenlegi egyszemélyes orvosi stábjának vezetője és gyúrója. Sőt, ha esetleg véleményed lenne az eredményekről, azzal kapcsolatban lehurrognának, hogy nem vagy te sportszakértő, tartsd meg a véleményed magadnak!

A kérdés azért időszerű, mert mindennapjainkat leginkább befolyásoló externáliánkról, a mi drága vírusunkról és annak egyetlen ellenszereként kikiáltott vakcinájáról, illetve annak hatékonyságáról képtelenség érdemi információhoz jutni. Így van ez a világ legtöbb országában. Csupán végtelenül primitívre sikeredett, hangzatos jelmondatok kántálását hallhatjuk, melyeknek azért nem tudunk hitelt adni, mert a korábbi ilyen jelmondatok már mind megdőltek. A legújabb szlogen, hogy az oltásellenesek vagy beoltatják magukat, vagy meghalnak.

Egyedüli (általam ismert) kivétel Nagy-Britannia. Közhitelesnek tűnő adatokat ott is több helyről kell összebugázni, de legalább vannak. Heti rendszerességgel jelentetnek meg részletes adatokat korcsoportonkénti bontásban az esetekről, a kórházi ellátásról, a 28 napon és a 60 napon belüli halálozásokról. Ugyanígy korcsoportonkénti oltottsági adatok is rendelkezésre állnak. Így aztán ha ismerjük Nagy-Britannia demográfiai adatait (és természetesen ismerjük), akkor korcsoportonként van vakcinázottsági százalékunk, ami összevethető a heti megbetegedési/halálozási statisztikával.

Mindebből pedig kiderül, hogy hány esettől illetve halálesettől mentesítették a vakcinák a brit társadalmat.

Disclaimerként fogadjátok el azt, hogy a vakcinázottsági adatok nem pont arra a vizsgált periódusra vonatkoznak, mint a megbetegedési/halálozási statisztika adatai, valamint, hogy a demográfiai adatok nem naprakészek. A kép tehát nem tűéles, de következtetések levonására tökéletesen alkalmas!

A tények azt mutatják, hogy jóval nagyobb valószínűséggel betegednek meg az oltottak, mint az oltatlanok! Bár valóban, a megbetegedett oltatlanok arányát tekintve kevésbé szorulnak kórházi kezelésre, vagy halnak bele a vírus által okozott szövődményekbe, de ez csak ahhoz elegendő, hogy a megbetegedési affinitás megdöbbentő túlsúlyát ellensúlyozza.

Az adatokból ráadásul úgy tűnik, hogy az idősebb korosztály különösen rosszul jár az oltással, ami némileg ellentmondani látszik annak a korábbi célnak, hogy az időseket kell elsősorban védeni, ők ugyanis jóval veszélyeztetettebbek.

Belegondolni is nehéz abba, hogy a 4 hét alatt jelentkező extra 73 ezer megbetegedés mekkora nemzetgazdasági károkat okoz.

A tények ne zavarjanak senkit abban, hogy elhiggye: vagy beoltja magát, vagy meghal! Ez egy ilyen olimpia…

Forrás:

https://www.statista.com/statistics/281174/uk-population-by-age/

https://www.england.nhs.uk/statistics/statistical-work-areas/covid-19-vaccinations/

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1032859/Vaccine_surveillance_report_-_week_45.pdf