Megszólalt az igazságügyi biztos, nem örülhetünk.

Szinte már hónapok óta az uniós forrásokról szóló vita az egyik legfontosabb tényező a magyar eszközök esetében. Nem véletlenül reagál izgatottan a tőzsde és a forint árfolyama minden erről érkező hírre; több ezer milliárd forint sorsáról van szó. Ráadásul egy igen nehézkes makrogazdasági környezetben zajlik a vita, ami még inkább felértékeli az európai uniós pénzek jelentőségét. Ma egy nem túl jó hír érkezett a tárgyalásokkal kapcsolatban, méghozzá az Európai Bizottság részéről. Az igazságügyi biztos, Didier Reynders szerint az uniós testület nem tud pozitív fejleményekről beszámolni a jogállamisági aggályokkal kapcsoltban Magyarország esetében.

Nem lett közelebb az egyezség a biztos szerint (www.shutterstock.com)

Mindez azt jelentheti, hogy továbbra sincs közel a megállapodás az Európai Biztosság és a magyar kormány között a kulcsfontosságú források odaítélésének ügyében. A biztos kihangsúlyozta ugyanis, hogy az Európai Unió minden lehetséges eszközt bevet az Unió közös értékeinek megőrzése érdekében A hírre további esésbe kezdett a forint, és a magyar tőzsdén is érződik a negatív komment hatása.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-14/eu-to-back-funding-cuts-for-hungary-due-to-orban-graft-concerns?leadSource=uverify%20wall