A Covid-19 fertőzéssel azonosított betegek száma továbbra is meredeken emelkedik Kínában.

A koronavírus 2020-ban az egész világot megváltoztatta, az ekkor bevezetett korlátozásokra még ma is tisztán emlékezhetünk. A világ legtöbb táján jelenleg már nincsenek érvényben járványügyi korlátozások, azonban Kínában a közelmúltban ismét újabb intézkedések léptek életbe. Az ország területén belül gyors tempóban terjed a koronavírus.

Szombati beszámolók szerint a koronavírus fertőzéssel azonosított betegek száma ismét tovább emelkedett Kínában. Az ország Nemzeti Egészségügyi Bizottságának közleménye szerint csak november 18-án, pénteken több mint 24 ezer pozitív Covid-19 esetet azonosítottak Kínában. Ismét Guangzhou városában volt a legmagasabb a fertőzöttek száma, a régióban továbbra is zárva tartanak az óvodák, általános és középiskolák. Az állami média szerint Guangzhou-ban szombattól felfüggesztették a tartományi személyszállítási szolgáltatásokat, mivel a városban pénteken 269 megerősített esetet és 8444 tünetmentes Covid-19 fertőzést észleltek.

Pekingben, Kína fővárosában is megnőtt a közelmúltban a koronavírus világjárvánnyal azonosított fertőzöttek száma. Az egyre magasabbra hágó koronavírus fertőzöttek száma miatt Pekingben az üzletekre és éttermekre vonatkozó nyitvatartási korlátozások mellett immáron a helyi színházi előadásokat is ideiglenesen betiltották.