2024 július 14

A BAYER Property megvásárolja a Club Aliga területének tulajdonosát

A megállapodás értelmében a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-t- leányvállalataikon keresztül – 75-25 százalékban tulajdonló Appeninn Nyrt. és Lexan Holding egyaránt eladja saját üzletrészét az egyik legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztőnek. Az Appeninn Nyrt. 2018-ban vásárolta meg – a társaság kizárólagos tulajdonában lévő Appeninn BLT Kft.-n keresztül- a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. többségi tulajdonrészét, mivel nagy potenciált látott az egykori balatonvilágosi pártüdülő 47 hektáros területének fejlesztésében. A PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. az elmúlt két évben már számos előkészítő munkálatot és rekonstrukciós célú beruházást elvégzett a területen, valamint a tereprendezés is megkezdődött. A 2021 őszére elkészült tervek alapján a területen egy új településrész jöhet létre.

A beruházási tervek megvalósítását a Kisfaludy Fejlesztési Program keretéből elnyert pályázati források is segíteni fogják. Bihari Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben ismertette: a balatonvilágosi beruházások előkészítése jelenleg is intenzíven folyik. Azonban tőzsdei vállalatként a cég számára elsődleges cél a részvényesi értékteremtés, amit a hosszabb távon megtérülő elemek nyereség realizálása mellett történő divesztíciójával is erősíteni kívánnak. Ennek részeként döntöttek a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-ben meglévő üzletrész értékesítéséről. Balázs Attila, a BAYER Property Zrt. igazgatóságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. megvételével Magyarország egyik legnagyobb fejlesztési potenciállal rendelkező ingatlanához jutnak hozzá. Fejlesztési terveik véghezvitele esetén a terület a Balaton egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává válhat – jelezte.

Az Appeninn Nyrt. 2022. február 10-én döntött üzleti stratégiája felülvizsgálatáról és módosításáról. Eszerint az 5 éves üzleti stratégiában megfogalmazott céloknak megfelelően az Appeninn Nyrt. a további bővülést magas hozamot ígérő, jó minőségű, elsősorban Budapesten, továbbá a CEE és SEE régiókban található irodaépületek akvizíciójával fogja elősegíteni. A másik stratégiai célszegmens a kiskereskedelem területe. Az akvizíciókhoz szükséges forrásokat a társaság döntően a turisztikai portfólióját képező projekttársaságok értékesítésével kívánja előteremteni. Ebbe a sorba illeszkedik a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. 75 százalékos üzletrészének értékesítése – írták a közleményben. Az Appeninn Nyrt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde prémium kategórájában forognak, a részvény legmagasabb értéke az elmúlt egy évben 310 forint, minimuma 188,5 forint volt – ismertette a távirati iroda.