2024 június 16

Kilőtt a Waberer’s harmadik negyedévi árbevétele

Elérte a 174,6 millió eurót, az év első 9 hónapjában a cégcsoport árbevétele 506,7 millió euró volt, 15,1 százalékkal magasabb, mint 2021 azonos időszakában – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A rendszeres kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) az idén a harmadik negyedévben csoportszinten 9,7 millió eurót ért el, ami 46 százalékos javulást jelent 2021 azonos időszakához képest, és a második legmagasabb negyedéves érték 2018 óta. A csoport 9 havi kumulált EBIT-je 24,5 millió euró volt, 29,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A rendszeres nettó eredmény 4,1 millió euróra nőtt 2022 harmadik negyedévében, ami 0,8 millió eurós javulás a tavalyi bázishoz képest. A menedzsment értékelése szerint amennyiben a piaci körülményekben drasztikus romlás nem történik a hátralévő 2 hónapban, a korábban meghirdetett éves EBIT célt túlszárnyalva, 30 millió euró feletti adó- és kamatfizetés előtti eredmény érhető el. Adózott eredményben azonban várhatóan a növekvő kamatköltségek és az euró/forint árfolyam változás – döntően technikai – hatására a tavalyi érték alatti eredmény várható – tették hozzá.

Barna Zsolt, a Waberer’S International Nyrt. vezérigazgatója a közleményben kiemelte, 2022 harmadik negyedévében az európai és hazai ügyfeleik egy része már érzékelte a fogyasztói kereslet csökkenésének első jeleit. Az ügyfelek visszajelzése alapján az év hátralévő részében előreláthatólag nem fog megismétlődni a tavaly év végi kiemelkedő forgalom, amikor az egyébként holt szezonnak számító év végi ünnepek alatt is jelentős számú járművet tudtak forgalomban tartani. Az év végéhez közeledve reálisnak tűnhet az a cél, hogy a teljes üzleti év eredménye – EBIT szinten számítva – az elmúlt 10 év legmagasabb konszolidált értékét éri el, ez újabb bizonyítéka a társaság sikeres stratégiájának – tette hozzá a vezérigazgató – ismertette a távirati iroda.

A Waberer’s részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír hétfőn 2280 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvény árfolyama 1520 forint minimumot és 2550 forint maximumot ért el.