Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 27

OTP – durva hetek voltak, mi jön most?

Nem unatkozhattak az OTP részvényesei az utóbbi időszakban. A bankadó emelésével kapcsolatos ellentétes információk viszonylag nagy felfordulást okoztak a legnagyobb hazai blue chip befektetői megítélésében. Néhány hete pedig még rég nem látott csúcsokat döntött az OTP. Emellett a kinti piaci hangulat alakulása is izgalmas lehet az OTP szempontjából. Ma technikai elemzés érkezett a részvényről, amelyet közlünk.

Vannak események

Varga Mihály pénzügymini még szeptember végén arról beszélt, hogy bár nem szívesen nyúl ilyen eszközökhöz a kormány, mérlegelhetik, hogy amennyiben a bankoknak jelentős nyeresége lesz, megemelik az adójukat, hogy ezzel javítsák az államháztartás helyzetét. A bankadó emelésnek tűnő mondat után hamar érkezett a tisztázás Kocsis Mátétól, a kormánypárt frakcióvezetője kijelentette, hogy nem lesz bankadó emelés. Később Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is hozzászólt. Szerinte különadó-bevezetés és adóemelés nem lesz, az állami cégeknél keletkező profit viszont elvonásra kerülhet.

Ha ez nem volna elég, a nemzetközi hangulat is igencsak ingadozó. Több havi mélypontra esett például a német tőzsdeindex, a DAX. A nagy jegybankok tartósan szigorú monetáris politikájától való félelem ráveti az árnyékát a befektetői hangulatra, és ez a magyar tőzsdét, és az OTP részvényeit is érintheti akár. Nem mindegy ugyanis, hogy a kinti piaci hangulat ellenszelében kell-e jól szerepelnie a részvénynek, hiszen külföldi tulajdonosai és kereskedői is vannak a bankpapírnak.

OTP – technikai elemzés

Az OTP Elemzési Központ mai elemzései között megtalálható egy OTP-re vonatkozó is. Az elemzés szerint erős lefordulás utáni kis korrekció látható a napokban. A forgalom gyenge, erőt nem látni, így nem valószínű, hogy sok emelkedést hozhat ez a kör – írják. Egy újabb heves eső gyertya szerintük további lejtmenetet generálhat. Erősebb támasz a 12500, majd alatta a 11250 körül lehet az elemzés alapján. Erős túladottság hozhat majd olyan vételi lehetőséget, ami némi korrekciót sejtet felfelé, de ez időben még több hétre lehet – fogalmaznak. Az emelkedő trendhez pedig az elemzők szerint a vastag piros trendvonalat kell majd áttörje, addig a long oldali kereskedés nem ajánlott az OTP elemzése alapján. Ellenállásnak a 15000 és a 15625 lettek megjelölve, míg támasz a 12500, a 11875, a 11250 és a 10000 lehet.

Technikai elemzés forrása: OTP Elemzési Központ

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!