2024 február 28

Oroszországban lassult a kiskereskedelmi forgalom

Oroszországban lassult a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés növekedése novemberben, amikor történelmi mélyponton stagnált az infláció.

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint a kiskereskedelmi forgalom növekedése 10,5 százalékra lassult novemberben éves összevetésben az októberi 12,7 százalékról. Az októberi éves szintű növekedés 2021 májusa óta a legjelentősebb volt. Elemzői várakozások átlagában kevésbé lassuló, 11,7 százalékos bővülés szerepelt novemberre. Ugyancsak az orosz statisztikai hivatal közölte, hogy az ipari termelés növekedése 4,3 százalék volt novemberben éves szinten, kisebb az októberi 5,3 százalék bővülésnél és minimálisan mérsékeltebb a szakértők által várt 4,4 százaléknál.

Novemberben már a második egymást követő hónapban állt történelmi mélyponton, 2,9 százalékon a munkanélküliség Oroszországban, ami megegyezett az elemzői várakozásokkal. Egy éve a ráta 3,7 százalék volt. Hivatalos adatok szerint novemberben a munkanélküliek száma 2 millió 233 ezer volt, 9 ezerrel több az októberinél – közölte a távirati iroda.

Borítókép: Shutterstock