2024 május 26

Nőtt a Hugo Boss negyedéves nyeresége és bevétele

A Hugo Boss német ruházati és divatcikk kereskedő vállalat növelte bevételét és profitját az első negyedévben éves összevetésben.

A cég által csütörtökön ismertetett adatok szerint az árbevétele 5 százalékkal 1,014 milliárd euróra emelkedett. ami megegyezik az elemzők által várttal. A cég közleménye szerint a negyedévben nőttek a bevételei mind a férfi, mind a női divatruházati üzletágában, valamint regionálisan is minden földrajzi régióban. A Hugo Boss adózott eredménye 38 millió euró volt a március végével záródott három hónapban – ismertette a távirati iroda.

Ami meghaladta az egy évvel korábbi 35 millió eurót és a szakértők által becsült 36 millió eurót. A negyedéves kamatfizetés és adózás előtti eredmény (EBIT) 6 százalékkal 69 millió euróra emelkedett. Valamint szintén felülmúlta a várt 65 millió eurót. A Hugo Boss csütörtökön megerősítette azt a korábbi előrejelzését, hogy idei árbevétele 3-6 százalékkal 4,3-4,45 milliárd euróra emelkedik. Az EBIT pedig 5-15 százalékkal 430-475 millió euróra nő.

Címlapkép forrása: Shutterstock