2024 május 25

Meglepetésre nem nőtt az olasz kiskereskedelmi forgalom

Márciusban az elemzők által várt növekedés helyett stagnált az olaszországi kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz mérve – derült ki az olasz statisztikai hivatal (Istat) szerdán közzétett adataiból.

Márciusban az elemzők által várt 0,2 százalékos havi növekedés helyett nem változott havi összevetésben az olaszországi kiskereskedelmi forgalom értéke a februárban jegyzett 0,1 százalékos bővülést követően. Az élelmiszerek forgalma 0,2 százalékkal nőtt, az élelmiszeren kívüli termékeké pedig 0,3 százalékkal csökkent februárhoz viszonyítva. Az év harmadik hónapjában a kiskereskedelmi eladások volumene egy hónap alatt 0,1 százalékkal csökkent – ismertette a távirati iroda.

Az Istat közleménye szerint az idei első negyedévben a kiskereskedelmi forgalom értéke stagnált. Az eladások volumene viszont 0,4 százalékkal csökkent a tavalyi negyedik negyedévhez képest. Éves összehasonlításban a márciusi kiskereskedelmi forgalom értéke 2,0 százalékkal, zsinórban 36. hónapja nőtt, a februári 2,4 százalékos bővülés után. A kiskereskedelmi eladások volumene pedig 0,3 százalékkal nőtt éves bázison – áll az Istat honlapján közzétett jelentésben.

Címlapkép forrása: Shutterstock