Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 22

Bizonytalanság a német vállalatok körében

Nagy bizonytalanságot érzékel a német vállalatok körében a német ipari és kereskedelmi kamarák képviseleti szervezete, a DIHK elnöke.

Peter Adrian, a DIHK (Deutsche Industrie- und Handelskammer) elnöke a dpa hírügynökségnek adott interjúban elmondta: „Németország recesszióban van. Azon kevés európai országok közé tartozunk, amelyek gazdasági teljesítménye ismét a járvány előtti szint alá esett. Ez riasztó fejlemény” – mondta, megjegyezve, hogy nem is észlelhetőek egyelőre egy széleskörű fellendülés jelei. A német gazdaság helyzete szerinte összességében nagyon nehéz. Különösen a kis- és középvállalkozások körében „a hangulat helyenként nagyon rossz” – mondta, hozzátéve, hogy ezért is „vonakodnak sokan a beruházásoktól”.

bA gazdaság lejtmenetben van és „nem merném egyelőre megjósolni, hogy mikor fognak újra fellendülni a dolgok. Valószínűleg örülhetünk, ha az év végén nulla lesz a gazdasági növekedés, és nem negatív. De ez legjobb esetben is stagnálást jelent. Pedig a jólétünk biztosításához lendületes fejlődésre lenne szükségünk” – fogalmazott Peter Adrian.

Borítókép forrása: Shutterstock