2024 június 17

„Pert indított Amerika a Meta-val szemben”

Kártékonynak találtak többen is a Meta Platforms fiatalokra vonatkozó politikáját Amerikában. Az aggályok miatt a Meta Platforms Inc. vállalattal szemben kedden több amerikai szövetségi állam is pert indított.

Kalifornia északi körzetében 33 állam főügyészei perelik a céget. Továbbá országszerte nyolc állam és Columbia körzet is az érintett bíróságok felé fordult.

„A Meta olyan funkciókkal tervezte az Instagramot, amelyek becsalogatják és függővé teszik a gyerekeket. A gyakorlat a profitot a gyerekek jólétük elé helyezte. Ez a per arra irányul, hogy véget vessen a Meta a fiatalok kizsákmányolásának, és orvosolja a károkat, amelyeket egy egész generációnak okozott.” – mondta Brian Schwalb, a Columbia kerületi főügyész az X-en közzétett bejegyzésében.

Meta

A Meta-nak idén már Európában is meggyűlt a baja. Még májusban rekordösszegű, 1.2 milliárd eurós bírságot kapott a cég a vezető európai uniós adatvédelmi szabályozó hatóságtól a felhasználói adatok kezelése miatt. A harc arról, hogy a Facebook hol tárolja az adatait, egy évtizeddel ezelőtt kezdődött.

A Meta Platforms részvényei enyhe esésbe kapcsoltak kedden, közel 1 százalékos mínuszba fordult az árfolyam. Idén brutálisan nagyot rallyzott a technológiai óriás. 2023-ban több mint 158 százalékos pluszban vannak a társaság részvényei.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com