Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 25

Megjutalmazza a befektetőket a Bank of America

A Bank of America szerdán közölte, hogy 2023 harmadik negyedévétől kezdődően részvényenként 22 centről 24 centre emeli a törzsrészvénye osztalékát.

A BofA is beállt a sorba

A BofA a többi nagy amerikai bankkal ellentétben a múlt héten visszatartotta az osztalékról szóló döntést. A rivális JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs és Morgan Stanley pénteken emelte meg harmadik negyedéves osztalékát, miután átment a Federal Reserve stressztesztjén.

A BofA a Fed tesztjének kiértékelésére hivatkozott. A bank komolyabban is meg szerette volna vizsgálni a központi bank stressztesztje és a vállalatok saját, a Dodd-Frank törvény szerinti stressztesztje közötti eltéréseket.

Stabil amerikai bankok

A Fed éves tesztje azt mutatta, hogy a nagy hitelezők, köztük a BofA is, elegendő tőkével rendelkeznek ahhoz, hogy átvészeljenek egy súlyos gazdasági visszaesést. Ez megadta a zöld lámpát a részvényvisszavásárlásra és az osztalékfizetésre.

Tavaly a BofA részvényenként 22 centre emelte osztalékát, ami a 2008-ban fizetett 32 cent óta a legmagasabb szint, a 2021-es 21 centről.

Forrás: reuters.com

Képek forrása: shutterstock