2023 március 22

Brutális rally az autógyártó árfolyamában

A Fisker Inc. részvényei közel 30 százalékos pluszba fordultak hétfőn, annak ellenére, hogy az autógyártó az előzetesen vártnál nagyobb veszteségekről számolt be.

Jelentett az autógyártó, ugrott az árfolyam

A Fisker Inc. részvényei hétfőn közel 30 százalékot ugrottak, miután az elektromos járműgyártó az előzetesen vártnál nagyobb veszteségről és a várakozásoktól elmaradó bevételről számolt be. De a Fisker fenntartotta 2023-as gyártási céljait, és közölte, hogy közel áll ahhoz, hogy képes legyen ténylegesen piacra dobni a kulcsfontosságú, várva várt elektromos SUV modellt.

Az autógyártó hétfőn 170.1 millió dolláros, részvényenkénti 54 centes veszteségről számolt be. 1 évvel korábban 138,4 millió dolláros, részvényenkénti 47 centes veszteségről számolt be a Fisker. Az árbevétel a tavaly látott 41 ezer dollárról 306 ezer dollárosra duzzadt.

A FactSet adatai szerint az elemzők 1.1 millió dolláros árbevétellel és részvényenkénti 41 cent veszteséggel kalkuláltak. A Fisker közleménye szerint 2022 végén több mint 736 millió dollár készpénzzel rendelkeztek, ami felülmúlta a várakozásokat.

Fisker autógyártó
(www.shutterstock.com)

A befektetők azonban eltekintettek a gyenge eredmények mellett. A fókuszban az autógyártó azon bejelentése volt, hogy az előzetes várakozások szerint márciusban engedélyezhetik a Fisker Ocean, elektromos luxus SUV értékesítését. A gyártó szerint az első szállítások „röviddel ezután” meg is történnek. A Fisker tervei szerint 2023-ban összesen 42 400 darab járművet gyárthatnak le.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: Shutterstock