Rendkívüli Hírek:

2024 február 22

A felhőágazatnak köszönhetően tarolt az IBM

A vártnál nagyobb volt az IBM bevétele a második negyedévben, különösen felhőüzletágának köszönhetően.

Az amerikai informatikai óriáscég a New York-i tőzsde hétfői zárása után azt közölte, hogy a június végén zárt három hónapban a bevétele éves összevetésben 3 százalékkal, 18,75 milliárd dollárra nőtt, meghaladta az elemzők által várt 18,29 milliárd dollárt. A cég bevétele ezzel már a második egymást követő negyedévben nőtt az előző négy negyedévben regisztrált csökkenés után.

Az IBM felhőüzletágának bevétele 13 százalékkal, 7 milliárd dollárra ugrott. Az adózás utáni profitja 1 milliárd 330 millió dollárt tett ki, csökkent az egy évvel korábbi 1 milliárd 360 millió dollárról. Az egy részvényre jutó nyereség 1,52 dollárról 1,47 dollárra mérséklődött.

A befektetők által inkább követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 2,33 dollárra emelkedett a tavalyi második negyedévi 2,18 dollárról, nagyobb lett a várt 2,31 dollárnál.

Az IBM részvényára 3 százalékos pluszban állt a tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésben. A cég árfolyama az év eleje óta mintegy 10 százalékkal emelkedett.