2024 július 25

Putyin: „Nincs kétség Oroszország győzelmének kapcsán”

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden arról beszélt, hogy „nincs kétsége” Oroszország ukrajnai győzelmének kapcsán.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden kijelentette, hogy szerinte „semmi kétség afelől, hogy Oroszország sikeresen fejezi be az ukrajnai különleges katonai műveletet.”

orosz ukrán háború

Putyin az Orosz Elnöki Nemzetgazdasági és Közigazgatási Akadémia (Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration – RANEPA) végzős hallgatói előtt mondott beszédet.

Ebben az elnök többek között köszönetet mondott Herszon régió lakóinak a „türelmükért és bátorságukért”. „Természetesen a legfontosabb számunkra, hogy Oroszországgal együtt haladjunk tovább előre. Ez egy alapvető, ám annál fontosabb kérdés.” – hangsúlyozta Putyin.

Egy nemrégiben adott interjúban Putyin az ukrajnai helyzetet emelte ki a legfőbb prioritásként. Azt állította, hogy „a napjai ezzel kezdődnek és ezzel érnek véget”. Az orosz elnök a Rosszija-1 tévécsatornának adott interjújában megerősítette elkötelezettségét az Ukrajnában zajló különleges katonai művelet mellett. Azt a legfőbb prioritásként említette, és kijelentette, hogy éjjel-nappal szorosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com