2024 április 24

Közel ezer embert bocsát el PlayStation részlegéről a Sony

A Sony mintegy 900 alkalmazottját bocsátja el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát. Jelentette kedden a The Verge szakmai hírportál.

„Rendkívül nehéz döntést hoztunk, hogy a helyi törvények és a konzultációs folyamatok függvényében világszerte mintegy 8 százalékkal, azaz körülbelül 900 fővel csökkentjük a teljes létszámunkat”. Közölte Jim Ryan, a PlayStation vezetője. „Alapos mérlegelés és számos, több hónapon át tartó vezetői megbeszélés után világossá vált, hogy változtatásokra van szükség az üzletág további növekedése és a vállalat fejlesztése érdekében”. Írta a PlayStation alkalmazottainak küldött belső körlevelében.

Az elbocsátások számos PlayStation studiót érintenek, köztük az amerikai Insomniac Games és a Naughty Dog, a hollandiai Guerrilla Games és a brit Firesprite stúdiót is. A Sony bezárja a PlayStation VR-játékokat fejlesztő londoni stúdióját az Egyesült Királyságban. Az elbocsátások bejelentésére pár nappal azt követően került sor, hogy a Sony nem érte el a PS5 eladási célját. Ennek következtében a Sony részvényeinek árfolyamcsökkenése 10 milliárd dollárral vitte le a cég piaci tőkeértékét. Az egész számítógépes játékiparon elbocsátási hullám söpör végig az utóbbi időkben.

Közel ezer embert bocsát el PlayStation részlegéről a Sony

A Microsoft a múlt hónapban 1900 Activision Blizzard és Xbox alkalmazottat bocsátott el, ami a teljes Microsoft Gaming részleg mintegy 8 százaléka. A Unity szintén a múlt hónapban elbocsátotta alkalmazottainak 25 százalékát, a Discord pedig alkalmazottainak 17 százalékát.

Forrás: https://www.theverge.com/2024/2/27/24084494/sony-playstation-layoffs-2024

Borítókép: Shutterstock