Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 24

Szakad a Bitcoin, 11 hetes mélyponton

Hétfőn több mint 5 százalékos mínuszba fordult a Bitcoin, miután a SEC beperelte a Binance-t.

A vezető kriptovaluták hétfőn nagyobb mértékű zuhanásba kapcsoltak, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) pert indított a Binance Holdings Ltd., és annak vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) ellen az ügyfelek pénzének feltételezetten nem megfelelő kezelése miatt.

A Bitcoin árfolyama hétfő estére több mint 5 százalékot esett, 25 400 dollár környéki szintekre húzódott vissza a kriptovaluta. Ezzel 11 hete nem látott „mélységekbe zuhant vissza” az árfolyam.

A kriptovaluták lendületesen kezdték az évet, még a jelenlegi visszahúzódás ellenére is több mint 50 százalékos pluszban van idén a Bitcoin. Áprilisban 31 ezer dollár fölött is jegyezték a kriptopénzt. A piaci kapitalizáció alapján legnagyobb kriptovaluta 2022 júniusa óta először tudott 30 ezer dollár fölé törni idén tavasszal. A 30 ezer dolláros szint pszichológiailag is fontos szintnek számít, 2022 nyarán innét zuhant brutális medvepiacba a Bitcoin és ezáltal az egész kriptopiac is.

Az elkövetkező időszak kulcskérdése lehet, hogy a gazdasági kihívások és szabályozási kérdések közepette merre indul a kriptovaluták árfolyama.

bitcoin

A Binance nevű kriptotőzsdét érintő hír a legnagyobb riválisának, a Coinbase-nek is alaposan megmozgatta az árfolyamát. A versenytárs több mint 13 százalékos mínuszban állt hétfőn este fél 8 környékén. Idén közel 60 százalékot rallyzott a Coinbase árfolyama.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: Shutterstock