Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 27

Nem a forintnál van a gyeplő – 400-as euró jöhet?

Egy ideig sikerült elfelejteni a magasabb eurót, azonban az augusztussal ismét 390-ig menetelt a forint. Az OTP elemzője szerint azonban messze még a vége az emelkedésnek és akár a 400-as szint is szóba kerület.

Hegyi levegő – 380 fölött

Augusztusban játszi könnyedséggel lépte át az EUR/HUF árfolyam a 380-as határt és egészen 390-ig ment fölfele. Mostanában az emelkedés megtorpanni látszik, azonban az OTP elemzője szerint érdemes lehet becsatolni az öveket, hiszen nincs olyan messze az a mágikus 400-as szint.
A 375 alatti szintek nagyon erős támasz zónává váltak, ezzel a szinttel nem valószínű, hogy számolni kellene. Ennél a görbénél a 406,25 körül összpontosul olyan ellenállás zóna, amely szintig végülis nyitott lehet az emelkedés.”

Instabil nemzetközi környezet

A devizapiac enyhe turbulenciára számíthat, köszönhetően a kínai helyzetnek. Csütörtökön bedőlt kína legnagyobb ingatlancége, ezzel pedig egy elég régi félelem vált valóra. A nemzetközi elemzők egyre lejjebb húzzák a kínai növekedési görbét. A piacok ilyenkor a kockázatosabb befektetési lehetőségeket kerülni szokták ami a forintnak sem kedvez. Érdemes lehet figyelni tehát a forint és euró párharcát, hiszen ahogy mindig, úgy most is tartogathat meglepetéseket.

Forrás: OTP elemzések

Képek forrása: shutterstock

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!