Rendkívüli Hírek:

2023 június 04

Ne most vegyünk dollárt?

Szépen erősödött a dollár az elmúlt napokban, amihez a forint gyengesége is hozzátett. A magasabb árfolyam könnyen hívogató lehet pár ember számára, azonban az OTP elemzője szerint érdemes lehet vigyázni a dollár vételekkel.

Továbbra sincs amerikai eredmény

A dollár árfolyamát nagyban befolyásolja Amerika, ahol most szépen kifejezve is áll a bál. A kormány történelmet írva június elsején becsődölhet, amennyiben a politikusok nem fejezik be az adok kapok harcot.

A piacok ennek nem örülnek, pesszimitás jellemzi a befektetőket ami erősen meglátszik az árfolyamokon is.

Fed

A dollár szempontjából még egy kritikus esemény következik, a jegybank gyűlésének jegyzőkönyve. Az előző gyűlés történéseit árgus szemmel figyeli a piac, hiszen könnyen lehet belőle következtetni a következő döntés kimenetelére.

shutterstock

Dollár/Forint

Az OTP elemzője rövidtávon egy erősödő dollárt, hosszabb távon azonban egy gyengülő trendet lát, emiatt érdemes lehet vigyázni a vételekkel. A forint jelenleg egy érdekes helyzetben van, hiszen a jegybank döntése miatt veszített kamatelőnyéből, ezzel egy gyengébb pályára lépve.

„A dollár hosszabb távú leértékelődő trendjén belül folytatta korrekcióját párjaival szemben, de erősödése
korlátozottnak tűnik.”

„Tört a rövid távú csökkenő trendvonal ezzel korrekció indult el felfele. Amint a momentum érték magas értékeket vesz fel újra a forint vételi oldal keresése jöhet számításba. A 343 eleve erős támasznak számított, így lefele korlátos a mozgástér. Újra forint vételt a 359 feletti tartományban érdemesebb keresni.

Forrás: OTP privátbanki eléemzések

Képek forrása: shutterstock

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!