2024 május 29

Folytatódik az ethereum rallyja

Tovább folytatódik az ethereum árfolyamában látható rally, a népszerű kriptovaluta árfolyama először lépte át a 4700 dolláros szintet.

Piaci kapitalizáció alapján a világ második legnagyobb kriptovalutája, az ETH magyar idő szerint reggel 7 óra környékén 4762.30 dolláros árfolyam mellett új mindenkori csúcsra tört. Az ethereum történelme során október 28-án tudott először a 4400 dolláros szint fölé kúszni, azóta szinte folyamatosan újabb és újabb mindenkori csúcsokat állít fel a kriptovaluta.

Az ETH a júliusi, 1700 dollár környéki lokális mélypontjáról több mint 180 százalékot rallyzott. A Finder.com elemzéséből kiderült, hogy a szakértők szerint az ethereum árfolyama év végére meghaladhatja akár az 5000 dollárt is. Ez a jelenlegi árfolyamtól 5-6 százalékos emelkedést jelentene, ami a kriptovaluták piacán szinte „mindennapos”. Ugyanezen elemzésből az is kiderül, hogy 2030-ra 50 ezer dolláros árfolyamot prognosztizálnak.

Az ethereum árfolyama az elmúlt 1 hónap során több mint 30 százalékkal erősödött, idén több mint 535 százalékos pluszban van a kriptovaluta.

Az árfolyam emelkedésével egyidőben azonban a hálózat tranzakciós díjai is nőnek. A BitInfoCharts adatai szerint vasárnap az átlagos tranzakciós költség 41.53 dollár volt, ami 3-4x magasabb, mint az augusztusi átlag.

4730 dolláros árfolyam mellett az ethereum piaci kapitalizációja 559.7 milliárd dollár. Ezzel a bitcoin még mindig kétszer nagyobb értékű, a bitcoin market capje 65 ezer dolláros árfolyam mellett több mint 1.2 billió dollár.

https://coinmarketcap.com/

Az ethereumhoz hasonlóan a bitcoin is felpattant, hétfőn délelőtt egészen 66 433 dollárig emelkedett. A bitcoin mindenkori csúcsa, a 66 930 dolláros szinte karnyújtásnyira van a jelenlegi árszintről, elképzelhető, hogy az ethereumhoz hasonlóan a bitcoin is új mindenkori csúcsra tud törni a hét során. A BTC az elmúlt 1 hónap során több mint 20 százalékkal erősödött, míg idén több mint 125 százalékos pluszban van a legnépszerűbb kriptovaluta. Izgalmas hét elé nézünk.

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!