2023 szeptember 22

Elemében a dollár – Jöhet a 375?

Folytatódik a dollár erő, a szakértők szerint pedig egészen magas szintekre is felnézhet az árfolyam.

USD/HUF

Érdemes foglalkozni a dollárral az elkövetkezendő időben, hiszen az eddigi 340-es mélységből elkezdett erősen emelkedni az árfolyam. Meddig tarthat ez a trend? Az OTP elemzője szerint:

A dollár ellen is változás indult, ott a 375 körüli szint is tesztelhető lehet. Továbbra is drága a forint
elleni spekuláció, így ne sokáig üljünk forint shortokban.

„Itt is visszatesztelésre került a kitörés szint a 350 alatt. Mivel onnan újra fordult felfele, így a hosszabb emelkedő trend él, még tartható a további emelkedés lehetősége. A vékony piros trendvonal törésével erős támasszá vált a 343,75-ös szint. Visszatesztelés esetén is inkább a forint elleni rövid távú spekulációs időszak jöhet. Az első emelkedő hullámok a 375 körül ütközhetnek először ellenállásokba.

Forrás: OTP elemzések

Képek forrása: shutterstock

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!