2023 március 21

Dollár – Botorkálás 350 fele

Az amerikai számok és jegybanki kommentek alaposan felrázták a tőzsde világát. Amerika izgatottságával pedig együtt rezzen a dollár is.

Részben bejött az előrejelzés

Az előző héten csütörtökön foglalkoztunk utoljára a dollárral. Akkor egy lefele araszoló trendről és egy lehetséges 350 alatti árfolyamról is szólt a fáma. Bejött az előrejelzés? Részben biztos. Az árfolyam lefele lépeget, jelenleg 357 forintot ér 1 dollár. Azonban nem szakadt le úgy, ahogyan azt sokan remélték.

Mik történtek az USA életében?

Az Egyesült Államok talán legfontosabb pillanatai kedden, csütörtökön, illetve pénteken voltak. Kijöttek az inflációs számok, ezzel pedig egy magasabb kamatpalfon és (várhatóan) egy szigorúbb Fed is. Az ilyen makrogazdasági történések, főleg ha a jegybankot is érintik, alaposan megtudják kavarni az árfolyamot.

A legmagasabb értéket 4 napja láthattuk, 364-es szint személyében. Az OTP elemzője ellenállásnak a lefele eső trend vonalát, illetve a 406-os szintet jelölte meg. Míg a 400 nem volt közel, addig a trendvonalat enyhén kapizsgálta az USD/HUF.

Az euró és a dollár

Miközben a forint ellen csatát veszít a dollár, addig az euróval kicsit szürkébb a kép. Az OTP elemzője szerint, az árfolyam a korrekciós fázisát tölti, így lassan érdemes lehet a vételi oldalra is odafigyelni.

Forrás: otpbank.hu

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!