Rendkívüli Hírek:

2024 február 23

A bitcoin jegyzése 21 hónapos csúcsra emelkedett

Lendületesen indította az új évet a világ legnagyobb kriptovalutája, a bitcoin azokra a várakozásokra, hogy idén nő azoknak a területeknek a száma, ahol hivatalosan is használhatják.

A bitcoin kedden kora reggel 21 hónapos csúcson, 45 ezer 488 dolláros is állt. Hét óra körül 2,6 százalékos drágulással, 45 ezer 220 dolláron jegyezték, még mindig messze a 2021 novemberében beállított 68 ezer 789 dolláros rekordszinttől. A bitcoin tavaly 154 százalékkal drágult.

A bitcoin árfolyamát felhajtó befektetői derűlátás azzal a várakozással kapcsolatos, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hamarosan engedélyezheti a bitcoin-alapú, tőzsdén jegyzett azonnali befektetési alapok (ETF) elindítását, ami több millió befektető előtt nyitná meg a bitcoin piacot. A SEC ezt eddig többször elutasította arra hivatkozva, hogy a kriptovaluta piac érzékeny a manipulációra. Piaci szereplők szerint azonban egyre több jel utal arra, hogy a SEC enged szigorából és akár már januárban engedélyezi az azonnali bitcoin ETF-ek legalább egy részét.