2024 február 29

Újra egy helyben toporog az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Az előző napokról ismerős értékeknél mozgott az MTelekom árfolyama, a kezdeti felpattanás után 470-től lefordulva a 464-es értéket is meglátogatta, ennél lejjebb azonban ezúttal sem ereszkedett. Érdemi erő továbbra sincs a papírban, 470 fölé emelkedve mutathatna egy keveset, a nagy ellenállások azonban a 480-as szintnél kezdődnek továbbra is. 464 alá csorogva ereszkedhet tovább a folytatásban, ha elmozdul a jelenlegi 6 forintos tartományból.

Támasz: 464

Ellenállás: 470

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Egy forintos gyengüléssel, forgalom nélkül zárult a távközlési vállalat kereskedése az 50 napos mozgóátlag alatt. 464 alá ezúttal sem esett a papír, de nem volt jele annak sem, hogy érdemben emelkedést tudna elérni 470 fölé. Az indikátorok negatív jelzésben, így ha érkezik irányválasztás, az egyelőre inkább lefelé mutathat. A forgalom mellett emelkedéssel mutatna erőt az árfolyam, egyelőre azonban nem lászik a feltámadás a grafikonon.

Támasz: 460

Ellenállás: 468 (MA 50); 470

Heti

Gyenge héten van túl az MTelekom árfolyama, érdemi gyengüléssel 469 forinthoz esett vissza. Az indikátoroknál a formálódó bullish jelzések lehetősége is fordulatot vett, az irány azonban még mindig nem dőlt el. A hetes grafikonon az elmúlt hónapok lassú emelkedő egy korrekciós hullám, az itt formálódott ék letörésével pedig lefelé jöhet a harmadik hullám, a nagy emelkedő csatorna alját célozva 445 forintnál. További gyengülés esetén ez aforgatókönyv kerülhet előtérbe, a csatorna aljához közelítve már kifejezetten jó vételi lehetőségek is adódhatnak.

Támasz: 445 (trendvonal)

Ellenállás: 480