2023 december 07

Újabb csúcsokra kapaszkodott a MOL – technikai elemzés

15 perces

Erősen indította a kereskedést a MOL árfolyama, kitartóan kapaszkodva a 21800 forintos értéketsikerült megközelíteni, ezt követően azonban éles fordulattal lefelé kanyarodva tesztelte vissza rövidtávú támaszát 21500-nál. Ez az érték kitartott, majd a nap végére 21650-hez sikerült visszazárni. A nap mérlege tehát ismét emelkedés, mérsékelt forgalom mellett. Az emelkedő trend változatlanul magabiztos mederben halad, így egyelőre érdemi fordulós jelzésről nem lehet beszámolni. 21500 mérsékelt erejű támasz, alatta a 21200-as kitörési szint lehet hangsúlyosabb gyengélkedés. Egyelőre azonban célkeresztben maradhat a 22000-es mérföldkő a negatív jelzések érkezéséig.

Támasz: 21500

Ellenállás: 22000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Az elmúlt napokhoz képest némileg megemelkedő forgalom mellett kapaszkodott tovább az olajvállalat árfolyama, változatlanul pozitív technikai kép mellett. A kimért emelkedéssel nem lépett a felső Bollinger fölé a papír, így egyelőre megtorpanásra sincs feltétlenül ok. Az indikátorok jelzései is változatlanok, pozitív irányba mutatnak, az RSI túlvett zónába érkezése lehet visszatartó erő a közeljövőben. Egyelőre azonban hosszú távon maradhat a pozitív technikai kép az emelkedő trend mellett, ami nincs érdemi veszélyben.

Támasz: 21200

Ellenállás: 22000

Heti

Meghatározó sávjából mozgolódott kifelé a MOL árfolyama az elmúlt héten, azonban ahogy a napos grafikonon, úgy a hetesen sem nevezhető meggyőzőnek egyelőre a kitörés. A lefelé hajló felső Bollinger is akadályozhatja a további emelkedést, illetve egyértelmű vételi jelzések sem érkeztek még a hetes grafikonon. Az emelkedő trendhez továbbra sem fér kétség, de a sávból történő kitörés feladata még mindig hátra van. Ha ezt sikerülne meglépni, az emelkedő csatornában haladhatna tovább a papír.