2023 március 20

Trendvonalát sértette meg a MOL – technikai elemzés

15 perces

Folytatta a gyengülést a MOL árfolyama az elmúlt napok csökkenő trendjében, a 3100 forintos értéket tesztelte kedden a papír. A támaszzónának ez jelentheti az alsó értékét, így érdemi letörésről még nem feltétlen beszélhetünk. A napos grafikon 50 napos mozgóátlaga és trendvonala alá zárt be az árfolyam, 3100 alá érkezve erősítheti meg a jelenlegi irányt az árfolyam. Erős pozitívum a szerdai kereskedésben a csökkenő csatornából érkező kitörés lenne, mellyel maradhatna a támaszok fölött a papír. A mai nap folyamán akár el is dőlhet a folytatás, ami alapján letörésnél a 2950-3000-es szint lehet célozható, míg kitöréssel 3300 irányába lehet törekedni.

Támasz: 3100

Ellenállás: 3300

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Kedden újra megsérült az olajvállalat árfolyamának fontos támasza 3100 fölött. Az 50 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal párosa alá zárt a papír. A letörés ugyan csak megerősítéssel lenne szignifikáns, azonban ez a forgatókönyv érdemi negatív jelzéseket eredményezne rövid- és középtávra, elsőként a 2950-3000-es zónát lehetne célba venni a gyengülés közepette. A hónap közepénél is került már a letörés veszélyének közelébe az árfolyam, akkor sikerült visszaugrani az emelkedő trend fölé. A folytatásban is ez lehet az elsődleges kérdés.

Támasz: 2950-3000

Ellenállás: 3300

Heti

Mutatott pluszokat az elmúlt héten a MOL árfolyama, azonban továbbra is igaz, hogy nem kézenfekvő az emelkedés a csatorna tetejénél tartózkodás miatt. Az alakzatból érkező tartós kitöréshez komoly vételi erőre lenne szükség, az elmúlt hetek alapján ez egyelőre egy kevésbé valószínű forgatókönyv. Az előző heti hosszú felső kanócos gyertya további kétségeket támaszt ezzel kapcsolatban. A hosszú távú emelkedő trend azonban egyelőre nincs veszélyben, egy korrekció is elférne a csatornán belül, ami ismét alkalmas vételi lehetőségeket támasztana a folytatásban.

Támasz: 2850 (trendvonal)

Ellenállás: 3300