2023 február 05

Több mint 25 millió amerikai birtokol kriptovalutákat

A tanulmány szerint az amerikaiak 92,05 százaléka még nem vásárolt kriptovalutát, és közel 8 százalék válaszolta azt, hogy tervben van véve a jövőben. Dupla annyi férfi birtokol kriptovalutát, mint amennyi nő – az összes válaszoló férfi 11,86 százaléka, a nőknek pedig a 4,27 százaléka.

A milleniumi korosztály 17,2 százaléka birtokol kriptovalutákat, míg a baby boomer generáció (körülbelül 1940-64 között születtek) mindössze 2,24 százaléka vásárolt kriptovalutát – olvasható a cikkben.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

Még egy korábban – decemberben – megjelent tanulmány szintén azt mutatta, hogy a milleniumi generáció sokkal inkább favorizálja a Bitcoin-t például, mint a hagyományos bankszámlákat.

A felmérés pedig arra az okra is “fényt derít”, hogy valaki miért nem vásárol kriptovalutát. Legnépszerűbb válaszok: a “nincs rá szükség” vagy “nem érdekel”, de persze született olyan válasz is, mely szerint “túl sok költséggel jár”.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Több mint kétszer annyi férfi, mint nő gondolja úgy, hogy az egész kamu vagy átverés, de mindkét nem egyformán egyetért abban, hogy “nehéz használni” és “bonyolult megérteni”.

A különböző generációk különböző okok miatt nem vásárolnak kriptovalutát.

A kriptovalutát vásárló amerikai felnőttek között a legnépszerűbb a Bitcoin, második helyen az Ethereum 4 százalékkal lemaradva, harmadik a Bitcoin Cash kevesebb, mint 1 százalékot képviselve.