2023 február 03

Télre is lehetőséget kapnak start munka programosok

November végén 115 ember részvételével 21 kistérségi start munka mintaprogram fejeződött be, de a mezőgazdasági programokat a téli közfoglalkoztatás keretében meghosszabbították. Az idén összesen 1720 embernek nyílt lehetősége támogatott foglalkoztatásba kerülni és kereseti lehetőséghez jutni a megyében a kistérségi start munka mintaprogramokban.

A kistérségi start munka mintaprogramokra idén összesen 1,3 milliárd forintot fordítottak, amelynek több mint egynegyedét a mezőgazdasági projektekre fizették ki, a második legnagyobb tételt a közúthálózat javítása, a mezőgazdasági földutak karbantartása jelentette.

Munkahelyteremtő beruházások megvalósítására november végéig 35 szerződést kötöttek. A pályázat benyújtása előtt a cégek mintegy 485 dolgozót foglalkoztattak, a 275 millió forintot meghaladó támogatásból további 150 ember – köztük 113 álláskereső – számára tudnak munkát és megélhetést biztosítani.

Az idén a Zala megyei kirendeltségek összesen 7768 embert vontak be a különböző közfoglalkoztatási programokba, a támogatásokra több mint 2,2 milliárd forintot fizettek ki.