2024 május 20

Stabil 28 000 – jól veszi az akadályokat a kriptó

A mai nap is erősödik a kriptó piac, élén a vezető coinokkal, mint a Bitcoin is. Az emelkedést a szakértők a bankpánik lecsengésének tudják be, ami egy általános emelkedési hullámot is elindított a tőzsdéken.

A Bitcoin jön, lát és repül fel a magasba

A világ legnagyobb kriptopénze az elmúlt 24 órában 5%-ot emelkedett, ezzel elérve a 28 474 dollárt. A 28 000 dolláros szint visszaszerzése különösen fontos, hiszen nemrég ez alá esett az árfolyam. A Bitcoinba vetett általános bizalom azután rendült meg, hogy hírek érkeztek az amerikai árutőzsdei határidős kereskedési bizottság Binance elleni peréről.

A Bitcoin idén folyamatosan emelkedett a brutális 2022 után. 22 sokmindenről nevezetes marad, azonban a tech ezen szektorát leginkább a kriptotőzsdék összeomlása rázta meg. Az Ethereum, a második legnagyobbkriptó közel 6%-kal, 1.816,10 dollárra emelkedett. Így tartva a lépést a piaccal.

Szabályozás és szabályozás

Az amerikai szabályozó hatóságok az utóbbi időben egyre határozottabban kezdenek el fellépni a kriptovaluták ellen. A CFTC beperelte a Binance-t és társalapítóját, Changpeng Zhao-t, mert állítólag megszegték a kereskedési szabályokat, amikor engedély nélkül „kedveskedtek” az amerikai ügyfeleknek.

A Securities and Exchange Commission szintén jogi lépésekkel fenyegetett a Coinbase ellen,
az értékpapír-szabályok állítólagos megsértése miatt.

Shutterstock

Bikaviadal?

„Általánosságban elég bikásan nézünk ki. A Bitcoin visszaszerezte a 28K dollárt, és úgy néz ki, hogy a következő cél a 30K dollár” – mondta Vijay Ayyar, a Luno kriptotőzsde nemzetközi vezetője a CNBC-nek e-mailben szerdán.

„Általában, amikor az árfolyamok ilyen gyorsan kezdik elnyelni a negatív híreket, az azt jelzi, hogy a piac bikás és felfelé tendál. A Binance elleni CFTC-ügy, bár elég fontos, úgy tűnik, nem befolyásolta annyira a piacot”.

„Úgy tűnik, hogy a piac nagyobb jelentőséget tulajdonít a makrogazdasági tényezőknek” – mondta Ayyar a CNBC-nek. „Az elmúlt egy hónap bankcsődökkel és a Bitcoin emelkedésével egy tökéletes kontextust biztosít ahhoz, hogy a Bitcoin továbbra is bika maradjon és felfelé mozogjon.”

Forrás: cnbc.com

Képek forrása: shutterstock