2024 április 17

Megnyitotta ausztriai chipgyártó üzemét az Infineon

Az Infineon chipgyártó üzeme az egyik legnagyobb mikroelektronikai beruházás az egész euróövezetben. Az üzem elsősorban az elektromos mobilitásban, a napelem egységekben és szélturbina berendezésekben alkalmazott speciális teljesítményelektronikai félvezető áramköri egységeket gyárt majd. „Az üzem megnyitása mérföldkőnek számít az Infineon életében és nagyon jó hír az ügyfeleink számára is – adta hírül a távirati iroda.

Tekintettel a teljesítményelektronikai chipek iránt világszerte növekvő keresletre, jobbkor nem is jöhetett volna” – jelentette ki Reinhard Ploss, az Infineon Technologies AG. igazgatótanácsának az elnöke. Az üzem három éves előkészítési és kivitelezési fázis után a tervezettnél három hónappal korábban kezdte meg a működését. Az első termékek már a héten elkészülnek az üzemben.

Az üzem kiépítésének első fázisában főként az autóipari kereslet kielégítésére koncentrál majd, valamint a szerverközpontok, illetve a nap és szélenergiaipari berendezések alkatrészigényére. Az új üzem évi kétmilliárd euróval növeli meg az Infienon forgalmi potenciálját. Az Infineon Austria vezérigazgatója Sabine Herlitschka elmondta, hogy a beruházással négyszáz magasan kvalifikált munkahely jött létre informatikai, elektronikai, technológiai és más mérnöki szakterületeken, amelyeknek a nagy részét már be is töltötték.

A félvezető áramkörök világpiacán kialakult helyzet jól példázza a beruházások szükségességét ebben az innovatív kulcságazatban. Mostanra a mikroelektronika vált a világgazdaság domináns kulcstechnológiájává, amire minden más technológiai fejlesztés támaszkodik az általános digitalizációs törekvés keretében. Termelési kapacitásának európai kiépítésével az Infineon nagy lépést tett előre az európai ipar ellátási biztonságának a megerősítése érdekében.

https://www.infineon.com/cms/austria/de/presse/GJ2021/mission-future.html