2024 május 29

Itt az újabb OpenAI bejelentés

Az OpenAI hétfőn jelentette be a ChatGPT debütálása óta a legnagyobb újdonságát: Elindítja a ChatGPT Enterprise-t, az AI chatbot üzleti szintjét, amely hétfőtől elérhető.

Egy év alatt

Az eszközt „kevesebb mint egy éve” fejlesztetik, és több mint 20 különböző méretű és iparágú vállalat segített benne – mondta Brad Lightcap, az OpenAI COO-ja a CNBC-nek. A ChatGPT Enterprise a GPT-4-hez való hozzáférést tartalmazza használati korlátok nélkül, a korábbi verzióknál akár kétszer gyorsabb teljesítményt és API-krediteket. Lightcap elmondta, hogy az árazást nem fogják nyilvánosan bejelenteni, és hogy „ez számunkra minden vállalat felhasználási eseteitől és méretétől függ”. A béta felhasználók között volt a Block, a Canva és a The Estée Lauder Cos.

Hatalmas ütemben nő

Az év elején a Microsoft újabb 10 milliárd dollárt fektetett az OpenAI-ba. Aprilisban pedig a startup állítólag 300 millió dolláros részvényeladást zárt le 27-29 milliárd dollár közötti értékelés mellett, olyan cégek befektetésével, mint a Sequoia Capital és az Andreessen Horowitz. Két hónappal a ChatGPT novemberi indulása után a szolgáltatás átlépte a 100 millió havi aktív felhasználót, ezzel rekordot döntött a történelem leggyorsabban növekvő fogyasztói alkalmazásaként: „fenomenális a felkapottság – őszintén szólva, még soha nem láttunk ehhez hasonlót, és az érdeklődés azóta is növekszik” – mondta Brian Burke, a Gartner egyik kutatási alelnöke májusban a CNBC-nek.

A Lightcap és az OpenAI szerint a Fortune 500 vállalatok több mint 80%-ának volt olyan csapata, amely aktívan használta a ChatGPT-t.

Az egyik legfontosabb különbség a ChatGPT Enterprise és a fogyasztói verzió között: A ChatGPT Enterprise lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy vállalati adatokat adjanak meg a ChatGPT képzéséhez és testreszabásához a saját iparágaikhoz és felhasználási eseteikhez, bár ezek közül néhány funkció még nem áll rendelkezésre a hétfői bemutatkozáskor. A vállalat tervezi egy másik, kisebb csapatoknak szánt, ChatGPT Business nevű felhasználási szint bevezetését is, de nem határozta meg az ütemtervet.

Forrás: cnbc.com

Képek forrása: shutterstock