Rendkívüli Hírek:

2024 február 24

Romló eredménnyel zárt a Rosznyefty

Visszaesés

A 68 milliárd rubeles második negyedéves adózott eredmény, amely a 63 milliárd rubeles elemzői várakozásoknál némileg kedvezőbb, döntően a negatív árfolyamhatás miatt alakult így, mivel az erős rubel csökkenti az exportjövedelmeket.

A tavalyi év azonos időszakában 89 milliárd rubeles adózott eredményt ért el a vállalat. Az előző negyedévhez képest a termelése 1,2 százalékkal, napi 4,57 millió hordóra csökkent. A változékony piaci környezet is befolyásolja az orosz társaság pénzügyi eredményeit a vállalatvezetés nyilatkozata szerint.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Érvényesek a szankciók

Az Európai Bíróság március végi ítélete szerint érvényesek azok a korlátozások és szankciók, amelyeket egyebek mellett bizonyos orosz vállalatokkal, köztük a Rosznyefty olajtársasággal szemben rendelt el az Európai Unió azért, mert Oroszország Ukrajna destabilizálására tett lépéseket.

A cég tavalyi adózott eredménye 181 milliárd rubel volt, az egy évvel korábbi 355 milliárd rubel után. A Rosznyefty előző évi bevétele 3,1 százalékkal, 4,988 ezer milliárd rubelre mérséklődött.