2023 december 03

Mozgóátlag és trendvonal segíthet a Richteren – technikai elemzés

15 perces

Az OTP mellett a Richter szenvedte el a legnagyobb esést a szerdai kereskedésben, a kedden tapasztalt negatív divergencia után a magasabb aljak sorozatának megtörését követően esett 6840-hez az árfolyam. Az itt található támasz nem tudott sokáig tartani, elesése után pedig lendületes gyengülés következett forgalom mellett. Az aljat a 6680-as, régebbi kitörési szintnél fogta az árfolyam, majd zárt 6705 forinton. A túladott jelzések itt is hozhatnak némi napon belüli korrekciót vagy oldalazást, de a rövidtávú kilátásokon jelentős csorba esett. 6840 fölé visszatérve lehet ezen javítani, de egyelőre kérdéses, hogy a korrekció végét láttuk-e tegnap.

Támasz: 6680

Ellenállás: 6840

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Felgyorsult a gyógyszergyártó korrekciója szerdán, a forgalom melletti esés egészen a 6680-as, április eleji kitörési szinthez küldte vissza a papírt. Közvetlenül ez alatt az érték alatt találjuk az 50 napos mozgóátlagot és a decemberi emelkedő trendvonalat. A korrekciót ehhez a támaszhoz vártuk, de egy esetleges letörés további jelentős mínuszok felé küldheti az árfolyamot. Érdemes tehát ezt a dupla támaszt figyelni 6680-nál, egy letöréssel 6400 lehet a következő célba vehető szint.

Támasz: 6655-6680 (MA 50)

Ellenállás: 7000

Heti

Óvatosságra int a Richter hetes grafikonja, a túlvett tartományba érkező RSI mellett az elmúlt héten elolvadó pluszoknak köszönhetően hosszú felső kanócos gyertya érkezett, ami jelezhet fordulást a folytatásban. Egy ilyen lefordulás 300 forintos korrekciót jelölhet ki lefelé első körben. Érdemes lehet a vételekkel óvatosan bánni ezekben a magasságokban, egy érkező korrekció adhat alkalmasabb lehetőségeket a beszállásra.

Támasz: 6680

Ellenállás: 7000