2023 január 27

Mindenki ilyet szeretne: a húsz legjobb okostelefon

Kívülről nagyon hasonlónak tűnnek, sőt még belül is sok közös van bennük, mégis minden mobil nagyon más, így aztán nem mindegy, melyiket vesszük meg. A Tech Insider pont ezért rangsorolta a jelenleg kapható 20 legjobb mobilt.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

20. BlackBerry Passport

Lehet, hogy furán néz ki, mégis sok BlackBerry rajongó odavan érte. Ehhez hozzájárul persze a jól használható, valódi billentyűzete, de az igazi különlegessége az egyedi, négyzetes dizájn.

19. BlackBerry Classic

Ha szeretted a BlackBerry-t, amikor még igazán menők voltak, akkor imádni fogod a BlackBerry Classic-ot. Úgy néz ki, mint a régi BlackBerry modellek, de rendkívül éles érintőképernyővel és egy szuper valódi billentyűzettel van felszerelve.

18. Microsoft Lumia 950

Ha mindenképp Windows-on futó telefont akarsz, akkor csakis egy készülék jöhet szóba: a Lumia 950. Bár nem kapott túl jó pontszámokat a teszteken, azért még jó választás lehet azoknak, akik Microsoft alkalmazásokat szeretnek használni. Ráadásul a kamerája is szép képeket csinál, illetve csatlakoztatható hozzá egér, billentyűzet vagy monitor is.

17. BlackBerry Priv

A BlackBerry, amelyik Androidon fut. Bár elsőre egy sima androidos telefonnak tűnik, a Privnek kicsúsztatható billentyűzete van, így aztán kiváló választás lehet azok számára, akik Google alkalmazásokat szeretnének használni egy jól működő BlackBerry-n.

16. Moto G

Aki olcsóbban szeretne jó Androidos készülékhez jutni, annak érdemes lehet megfontolni a Moto G-t. Nem egy kifejezetten erős mobil, de amire egy átlag felhasználó használja, arra nagyon is megfelel.

15. HTC One A9

Úgy néz ki kívülről, mint egy iPhone, de az HTC One A9 belül teljesen más. A gyártó legújabb telefonja prémium dizájnnal rendelkezik, és egy-két apróbb, de hasznos módosítást is találunk az Android operációs rendszerben. Jó választás lehet, ha nem zavar, hogy folyton összekeverik az Apple mobiljával.

14. iPhone 6 Plus

Az iPhone 6 Plus még mindig az egyik legjobb óriástelefon. És mivel tavalyi modellről van szó sokkal olcsóbban juthatunk hozzá, mint a 6s Plus-hoz.

13. iPhone 6

Bár már több mint egy éves modellről beszélünk még így is jó választás lehet, ha spórolni szeretnél az iPhone vásárláson. Ráadásul mivel pont úgy néz ki, mint a 6S, senki sem fogja észrevenni, hogy nem a legújabb iPhone-od van.

12. OnePlus 2

A OnePlus 2 kiváló választás lehet, ha jól összerakott mobilt szeretnél prémium tulajdonságokkal, de nem akarsz túl sokat költeni rá. A telefont egy kínai startup készíti és csak közvetlenül tőlük rendelhető, ráadásul nem is nagy számban.

11. Moto X Pure

A Moto X Pure az év egyik legnagyobb meglepetése, érdemes lehet rá beruházni. A készülék szinte teljesen tiszta Androidot futtat, csupán néhány, egyedi Motorola alkalmazással.

10. Samsung Galaxy Note 5

A Galaxy Note 5 a korábbi Note-okhoz hasonlóan, egy hatalmas és lenyűgöző kijelzővel van felszerelve, azonban új fém-üveg dizájnja van, amelyik szintén remekül sikerült.

9. LG G5

Az LG G5 is új, teljesen fém borítást kapott. Ráadásul az alja eltávolítható, amivel egyrészt kicserélhetővé válik az akkumulátor, másrészt pedig új „modulok” rakhatók a telefonra, például egy fényképezőgépekéhez hasonló fogást biztosító kiegészítő.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

Ha ez még nem lenne elég a G5 kamerája kétlencsés, így hatalmas előnnyel indul a konkurenciával szemben, ha fotózásról van szó.

8. HTC 10

Az HTC 10 egy gyönyörű, és nagyon jól összerakott okostelefon, amelyik szinte érintetlen Androidot futtat.

7. Samsung Galaxy S7

A Galaxy S7-nek van a legjobb kamerája az össze telefon közül, még az iPhone 6s Plus-t is veri. De vannak más remek tulajdonságai is, például az, hogy vízálló és, hogy jár mellé a Samsung Pay.

6. Samsung Galaxy S7 Edge

Nagyobb kijelző és erősebb akkumulátor: ezt kapjuk a “sima” S7-hez képest.

5. Nexus 5X

A Nexus 5X a Google legújabb zászlóshajója és az egyik legjobb telefon, ami manapság kapható. Igazi riválisa csak a nagytesó Nexus 6P és az iPhone lehet. Ha azonban nem szeretnél iPhone-t, és a legjobb androidos mobilra vágysz, akkor az 5X nem okoz csalódást.

4. Nexus 6P

A 6P egy picit nagyobb változata az 5X-nek. A kínai Huawei gyártja, amelynek remek a híre, ha hardverekről van szó. Akárcsak az 5X-nél itt is hónapokkal hamarabb juthatsz hozzá a frissítésekhez, mint más androidosok.

3. iPhone SE

A 4-inches kijelzővel rendelkező készülék a legjobb kisméretű okostelefon a piacon. Minden jár hozzá, ami a 6S-hez (a ujjlenyomat olvasótól kezdve a remek készenléti időig), csak egy fokkal olcsóbban.

2. iPhone 6S Plus

A 6S Plus a legjobb oriáskijelzős telefon. Kívülről ugyanúgy néz ki, mint a korábbi modell, de az A9 chip, ami belül rejlik az egyik legerősebb telefonná teszi. Ráadásul több mindent tud, mint az előd, például a 3D Touch-ot is, ami érzékeli, hogy milyen erősen nyomod le az érintőképernyőt.

1. iPhone 6S

És íme a jelenleg kapható legjobb telefon. A csodálatos hardveres teljesítmény mellé az iPhone tulajdonosok kapják meg először a legjobb alkalmazásokat és az Apple legújabb és legjobb fejlesztéseit. Ezt más készülék nem tudja megadni.