2024 február 28

Maradt a stagnálás az MTelekomnál – technikai elemzés

15 perces

Semmilyen érdeklődést nem tudott kiváltani az MTelekom gyorsjelentése, maradt az alacsony forgalom és 6 forintos sávban mozgás a csütörtöki kereskedésben is. Érdemben nem sikerült nyomást helyezni a 470-es zónára, zárni pedig 467 forinton sikerült. A technikai kép így nem változott, maradt a stagnálás a papírnál az ellenállások alatt. Amennyiben a folytatásban sem sikerül magára találnia az árfolyamnak, 464 letörésével akár 460 alatti szinteket is megcélozhat. A 470-es zóna áttörése biztosítana lehetőséget a 480 irányába érkező emelkedésnek.

Támasz: 464

Ellenállás: 470

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

469 forintnál található 50 napos ellenállásig jutott mindössze a távközlési vállalat árfolyama, maradt a kriminálisan alacsony forgalom a papírnál. Egy forintnyi erősödést sikerült így elkönyvelni, de amíg legalább a 469-470-es ellenállási zónát nem sikerül megugrani, addig sokat nem érdemes várni az árfolyamtól, a jelenlegi forgalom mellett pedig kevéssé valószínű az akadályok leküzdése. A 464 forintos rövidtávú támasz elesése nyitna meg további teret a gyengüléshez. A technikai kép összességében nem fest túl jól az emelkedő ék és az 50 napos mozgóátlag letörésének következtében, de egyelőre stagnálással tartja magát a papír 464 és 470 között.

Támasz: 464

Ellenállás: 469 (MA 50), 470

Heti

Lejjebb csúszott az MTelekom az elmúlt héten, 467 forinthoz érkezett a zárás pénteken. Forgalom továbbra sincs a papírban, jelenleg azonban a pár hónapos emelkedő ék alatt tartózkodik. Ennek letörése a korábbi várakozások alapján a nagy emelkedő trendvonal tesztelését is jelentheti a folytatásban, ez a támasz jelenleg 444-nél kapaszkodik felfelé. A kilátások nem festenek tehát kifejezetten jól jelenleg, az emelkedés mindenképpen megkérdőjelezhető, a továbbiakban az elmúlt hónapok szintjén érkező stagnálás vagy gyengülés érkezhet. A hamarosan érkező gyorsjelentésnek van még esélye megmozgatni a papírt.

Támasz: 444 (trendvonal)

Ellenállás: 480