2023 március 21

Lemaradt a határidőről az Opimus – 2 millióba fáj neki

A közlemény szerint a jegybank az április 27-én kelt határozatában arra figyelmeztette az Opimust, hogy a jövőben teljes körűen és határidőben tegyen eleget a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek, továbbá ezen információkról a közzététellel egy időben az MNB-t is tájékoztassa. A társaság június 2-ig élhet jogorvoslattal az MNB határozat ellen – tették hozzá.

Az Opimus arról is beszámolt a BÉT honlapján, hogy a jegybank május 11-én is kiadott egy, a cégre vonatkozó határozatot, amelyben arra figyelmeztette az Opimust, hogy a jövőben teljes körűen és határidőben tegyen eleget a rendszeres tájékoztatási kötelezettségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek, így minden esetben intézkedjen a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal és határidőben az éves jelentés közzétételéről.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

Hozzátették, a társaság a figyelmeztetést tudomásul vette azzal, hogy a késedelmes közzétételre kizárólag azért került sor, mert a határidő utolsó napja ( április 30.) munkaszüneti napra esett és az azt követő munkanapon tartották meg az éves rendes közgyűlést, illetve ugyanazon a napon tett eleget a cég közzétételi kötelezettségének.

Az Opimus Group Nyrt. részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak, a keddi kereskedést 48 forinton zárták, az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 74 forint, a legalacsonyabb 11 forint volt.

Újabb bevásárlást jelentett be Mészáros cége
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés értelmében az Opimus Group Nyrt. közvetett módon 6 százalékos részesedést szerez a KALL Ingredients Kft.-ben (korábban Tisza-TK Projekt Kft.).