2023 március 23

Lélektani ellenállására helyezhez nyomást a Richter – technikai elemzés

15 perces

Megúszta a bajt a Richter, 6820-7000-es tartományában tudott maradni, miután sikeresen fordult a sáv alsó értékéről. A gyors emelkedés áttépte a rövid csökkenő trendet, és egészen a 7000-es ellenállásig segítette az árfolyamot. A lélektani akadály továbbra is sakkban tartja a papírt, de ha marad a tegnapi lendületből, akkor a szerdai kereskedésben újra lehet próbálkozni az áttörésével. Ez a 7140-es mindenkori tetőhöz nyitna utat, ami erős ellenállásként várja a papírt. Összességében elmondható, hogy kulcszszintjei fölött tud maradni a Richter, egyelőre tehát nincs jele a tartós gyengülésnek.

Támasz: 6820

Ellenállás: 7000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

50 napos mozgóátlagától fordult felfelé a gyógyszergyártó árfolyama, illetve az alatta húzódó trendvonal alkotja még a masszív támaszt a papír számára. Ezúttal is megúszta sértetlenül ez a páros, kedden a 7000 forintos lélektani akadály került ismét tesztelésre. A szerdai kereskedés elején már újra nyomás helyeződik az akadályra, melynek áttörésével 7140-ig már nincs érdemi ellenállás. Az itt található mindenkori csúcs áttörése nem kis feladat, de a pozitív technikai kép jelenleg a további emelkedés mellett szól. A kérdés, hogy harmadik nekifutásra sikerül-e megtörni a 7140-nél található ellenállást.

Támasz: 6800-6820 (MA 50, trendvonal)

Ellenállás: 7140

Heti

Mindenkori csúcsának megközelítése után gyengült a héten a Richter árfolyama, az emelkedő trend közelébe is visszaszúrva. Az új csúcsra emelkedés továbbra sem akar sikerülni a papírnak, de a hosszú kanócos gyertyák egyúttal azt is jelzik, hogy nem hajlandó érdemi gyengülésre, a korrekciót rendre megveszik a befektetők. A trend megtöréséig nincs is ok a túlzott pesszimizmusra, a folytatásban akár további nyomás is jöhet a mindenkori tetőre 7140-nél. Az akadáy átlépése ismét jelentős teret nyithatna felfelé.

Támasz: 6800 (trendvonal)

Ellenállás: 7140