2023 március 31

Elkerülte a letörést az OTP – technikai elemzés

15 perces

Nem erősítette meg a 8450 alá zárást az OTP kedden, a kezdeti mínuszok után visszakapaszkodott a technikai szint fölé, a nap végére pedig 8600-as ellenállása közelébe sikerült emelkednie. Itt találjuk a lokális csúcstól indult korrekciós trendet is, a dupla ellenállás átlépésével érkezhet az osztalékrés visszatöltése, és 8800 célba vétele. Egyelőre tehát különösebben nem fest rosszul az összkép, még egy miniatűr fordított fej-vállak alakzatot is észrevehetünk a grafikonon. Túl nagy jelentőséget ennek nem érdemes tulajdonítani a 15 perces időtávon, de a kitörés belőle szintén 8800-hoz mutat.

Támasz: 8450

Ellenállás: 8600

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Gyenge forgalommal, de szépet emelkedett a bankpapír kedden, 0,5-ös fibonacci szintjétől tudott felfelé pattanni az árfolyam, amivel sikeresen távolodott el 8450-es támaszától. Ma a fordulásra jöhet megerősítés, ami ha meg is érkezik, akkor réstöltéssel vehető újra célba a 9000 alatt található lokális csúcs. Az indikátorok is pozitívabb jelzések felé terelődhetnek, ha kitart a tegnap elindult lendület, tehát a korrekció után újra magára találhat az OTP.

Támasz: 8450

Ellenállás: 8960-9000

Heti

Alacsony forgalommal, de nagy eséssel zárult az OTP hete, ebbe természetesen az osztalék miatti gyengülés is beleszámít. A hosszú távú kép azonban továbbra is szép, a nagy emelkedő csatorna megtörése lenne csak komolyabb érvágás lefelé. Ha az előző hét korrekciójából sikerül magához térnie a papírnak és újra emelkedés jön, akkor az indikátorok pozitív jelzései is megérkezhetnek az MACD fölfelé keresztezésével, és az RSI bullish zónába érkezésével. Egyelőre tehát komoly baj nem látszik az OTP-nél, szép emelkedő trendben halad a papír.

Támasz: 8000

Ellenállás: 9000