Rendkívüli Hírek:

2024 február 23

Jól megy a Veluxnak

Fejlődés

A tájékoztatás szerint a cég piaci erősödéséhez hozzájárultak a folyamatos fejlesztések és beruházások, azokra a vállalat 2010 óta 16,5 milliárd forintot fordított, tavaly a beruházások összege több mint 2 milliárd forint volt. 2017-ben a fertőszentmiklósi telephely saját finanszírozású fejlesztési projektjét kiemelt beruházásnak minősítette a magyar kormány – tették hozzá.

Az Igazságügyi Minisztérium nyilvános adatbázisa szerint a cég adózott eredménye tavaly 1,51 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 1,11 milliárd forintról. A kft. a gyártás során keletkező hulladék 100 százalékát újrahasznosítja, tavaly a fenntartható forrásokból származó fa aránya a termelésben elérte a 98 százalékot.

A vállalat a magyar gyártóbázisokon a 2007-es bázisidőszakhoz képest 32 százalékkal csökkentette a károsanyag-kibocsátást, amit 2020-ra 50 százalékban határoztak meg. A dán érdekeltségű Velux tetőablakai 1986 óta érhetőek el a magyar piacon, a magyarországi leányvállalat több mint 1000 alkalmazottal működik, Fertődön és Fertőszentmiklóson van gyártóegysége – közölték.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A Hilton is nyereséges

A vendégszám növekedésének és a szobaárak emelkedésének köszönhetően jelentősen emelkedett a Hilton Worldwide Holdings árbevétele.

A több szállodaláncot üzemeltető amerikai központú vállalat árbevétele a június 30-án végződött negyedévben elérte a 2,35 milliárd dollárt az egy évvel korábbi 1,95 milliárd dollárral szemben. A részvényeseket megillető nyereség 166 millió dollár, az egy részvényre jutó eredmény pedig 52 cent volt. A számok enyhén meghaladják az elemzői várakozásokat.