Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 26

Japán türelemjáték

Egyre szűkebb sávban oldalazik a japán jen az amerikai dollárral szemben. Bár a kurzus egét egy ellenállási zóna felhőzi, mégis minden felfelé mutat. Csak legyen türelmünk kivárni.

Egyre szűkebb sávban

Augusztusban volt egy látványos leszúrás, akkor 116 alá is benézett az USD/JPY kurzus, most kevéssel 120 felett jegyzik – mondta Pálffy Gergely, a Raiffeisen devizaelemzője, hozzátéve: lényegében ötödik hete oldalaz az árfolyam, egyre szűkülő sávban. Ami azért érdekes, mert minden fontos mozgóátlag alatt van a kurzus, sőt, még a lokális aljak is feljebb találhatóak. Magyarán egy komoly ellenállási zóna terül el a 121 és 122,50 közti sávban.

Mit lép a dollár láb?

A kurzus dolláros lába lehet továbbra is érdekes – folytatta. Eddig is a tengerentúli kamatemelési várakozások erősítették a dollárt, s bár a Fed döntése egyelőre várat magára, de a dollár továbbra is erősödésre van ítélve, annál is inkább, mert a tokiói jegybank meg a japán deviza leértékelésére játszik. De nem csak középtávon esélyes az emelkedés, a hosszú távú trend is emelkedő 2012 óta.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A Fed legutóbbi ülése a „Vedd meg a pletykát, add el a hírt!” tipikus esete volt. Amennyiben a várakozásokra vették, a halasztás hírére adták a dollárt a befektetők.

Fókuszban az ellenállási zóna

Mindig jó kérdés, hogy miként lehet megjátszani egy piaci szitut? Nos, tekintettel az ellenállási zónára, talán az áttörésre érdemes figyelni, mert akkor rövidtávon is egészen 125-ig nyílhat tér.

Vegyük észre, hogy bármilyen biztosra is vehető a kurzus emelkedése, ez bizony türelemjáték. Mert akár még hosszú hónapokig is sávozhat a jen a dollárral szemben.