2024 március 04

Holnaptól új vezére lesz az Opmiusnak

A standard kategóriában

Ódorné Angyal Zsuzsanna nem rendelkezik Opimus törzsrészvénnyel – tették hozzá.

Az Opimus Group Nyrt. részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak, jogelődjét, a Phylaxiát 1998-ban vezették be a tőzsdére. A vállalat a 2009-es arculatváltását követően megszüntette állatgyógyászati tevékenységét, és holdingként működő pénzügyi befektetőként vagyonkezeléssel foglalkozik.

Az Opimus Group Nyrt. részvényei a pénteki kereskedést 190 forinton zárták, az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 235 forint, a legalacsonyabb 24 forint volt.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Ismét bevásárolt Mészáros Lőrinc és az Opimus

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatás értelmében Mészáros Lőrinc magánszemélyként 75,33 százalékos, az Opimus Group Nyrt. 24,67 százalékos tulajdont szerez a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ben. Az Opimus Group Nyrt. a Status Capital Zrt. kisebbségi részvénycsomagját 1,1 milliárd forintért vásárolja meg.

Új tulajdonosokhoz került a Status Capital Tőkealap-kezelő Zrt, mely társaság az Opimus Group Nyrt. 26 478 385 darab részvényét – 8,38 százalékos tulajdonhányadát – birtokolja. A BÉT honlapján közzétett információk szerint Mészáros Lőrinc magánszemélyként 75,33 százalékos, az Opimus Group Nyrt. 24,67 százalékos tulajdont szerez a tőkealap-kezelő társaságban.

A Status Capital kisebbségi tulajdonrészéért az Opimus Group 1,1 milliárd forintot fizet, a tranzakció lezárásához a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tudomásulvétele szükséges.