Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 26

Folytatódhat a profitkivétel

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,29 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,26 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,47 százalékkal csökkent kedden nyitáskor.

A befektetők elsősorban a hamarosan beinduló gyorsjelentési szezonra várnak, holnap teszi közzé harmadik negyedéves eredményeit az Alcoa – emelték ki összefoglalójukban a Quaestor elemzői, akik a mai kereskedésben a profitrealizálás folytatódására számítanak.

Profitfigyelmeztetést adott ki a SodaStream

A SodaStream figyelmeztetett, hogy a harmadik negyedéves árbevétel a gyenge amerikai kereslet miatt elmaradhat az eddigi becslésektől. A vállalat vezérigazgatója elmondása szerint csalódott az elmúlt időszakban mutatott teljesítmény miatt. A cég várakozásai szerint az árbevétel így 125 millió dollár körül alakulhat, a piac jelenleg 154 milliót becsül. A SodaStream részvényárfolyama 17,9%-ot esett a piacnyitás előtti kereskedésben.

Vizsgálják az Amazont

Az Európai Unió vizsgálatot indított az Amazon ellen. Az internetes áruházat üzemeltető céggel szemben a luxemburgi adózási egyezményeket kifogásolta az EU, a vizsgált eset még 2003-ban történt és további amerikai társaságok is érintettek lehetnek.

A Conn’s-al tárgyal a Best Buy?

Egyes piaci spekulációk szerint a Best Buy elektronikai cikkeket forgalmazó áruház akár fel is vásárolhatja, de legalább is akvizíciós tárgyalásokba kezdhet a Conn’s kiskereskedelmi vállalattal. Az utóbbi vállalat jelentős veszteségeket szenvedett el az elmúlt időszakban az Egyesült Államok déli területein, ahol a Best Buy piaci részesedése is kisebb a többi régióénál.

Új szerződés – Új üzlet

A Textron Systems elektronikai üzletága 4 évre szóló, 43,6 millió dolláros megrendelést kapott az amerikai légierőtől. Az ügylet értelmében a Textron vállalja a megrendelt, mintegy 500 harcászati rendszer folyamatos frissítését.

Az Ann ruházati vállalat megnyitotta első Loft üzletét Mexikóban. A társaság új stratégiájának része a külföldi terjeszkedés, mellyel a vállalat működésének hatékonyságát és az árbevétel növekedését kívánják elérni.

Csökkenéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde főbb mutatói. A Dow Jones indexe 17,72 ponttal, 0,1 százalékkal, 16 991,97 pontra csúszott vissza. Az S&P 500-as mutató 3,06 ponttal, 0,16 százalékkal lett kevesebb, és 1964,84 ponton fejezte be a napot. A Nasdaq Composite mutatója 20,82 ponttal, 0,47 százalékkal esett, és 4454,8 ponton zárt.