Rendkívüli Hírek:

2024 február 23

Emelkednek a Magyar Posta levélfeladásainak díjai 2024-től

A Magyar Posta által alkalmazott levélfeladási díjak minimálisan, infláció alatti mértékben emelkednek 2024. január 1-jétől – közölte a vállalat pénteken.

A lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti tömegkategóriákban a belföldi elsőbbségi levél díja 300 forintról 330-ra, míg a belföldi nem elsőbbségi levél díja 210-ről 230 forintra nő. Ezzel a Magyar Posta levélfeladási díjai régiós viszonylatban továbbra is a legalacsonyabbak közé fognak tartozni – jelezték. Az ajánlott levelekért 60 forinttal, a tértivevényes levelekért pedig 45 forinttal kell majd többet fizetni – ismertette a távirati iroda.

Az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények tarifája 55, illetve 40 forinttal emelkedik. A Magyar Posta évente közel 450 millió levelet kezel, amelynek nagy részét, mintegy 90 százalékát továbbra is az üzleti partnerek adják fel. A lakosság által feladott levelek mennyisége alacsony, átlagosan évente csak 1-2 levelet ad fel egy magánszemély – ismertette a vállalat.