2023 március 31

Élesen fordult csúcsától a Richter – technikai elemzés

15 perces

Kisebb csalódás lett a Richter tegnapi teljesítménye, a pozitív felvezetés ellenére a kitörési kísérlet helyett dupla csúcs után fordult a mélybe az árfolyam. A gyengülést a 7000-es lélektani érték sem tudta megállítani, az alá történőt megérkezés után pedig már hiába próbált visszatérni fölé a jegyzés. Egyelőre tehát nem kaptunk új mindenkori csúcsot, és ha 7000-től lefelé folytatja csütörtökön az árfolyam, akkor ismét fontos támaszok kerülhetnek előtérbe. 6700-nál erős szintet találunk, de már fölötte is fontos a napos grafikonon látható emelkedő trend és 50 napos mozgóátlag, melyek nagy jelentőséggel bírnak a technikai képet illetően.

Támasz: 6700

Ellenállás: 7000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Éles fordulat jött a gyógyszergyártó árfolyamánál, a 7140-es mindenkori tetőtől egészen a 7000-es lélektani szint alá esett vissza a papír. Az indikátorok eddigi pozitív momentuma is erősen sérült, 7000 letörésének megerősítése pedig végképp eltörölheti a tegnapelőtt még biztató jelzéseket. A 6775-nél található 50 napos mozgóátlag és a vele együtt közlekedő emelkedő trendvonal jelentenek fontos támaszt, szignifikáns letörésük a hosszú távú technikai képen is csorbát ejtene. Egy úttal a nagy dupla csúcs 6700-nál található nyakvonala is veszélybe kerülhetne, aminek letörése egészen 6300-ig mutat. Egyelőre azonban figyeljünk a 7000-es szint letörésének megerősítésére, illetve a trendvonal és az 50 napos mozgóátlag produkciójára tesztelés esetén.

Támasz: 6775 (MA 50)

Ellenállás: 7140

Heti

Masszív kalapács gyertyát kaptunk a Richter hetes grafikonján a mindenkori csúcs közelében. Érdemi gyengülésre és a trend megtörésére nem hajlandó egyelőre a papír, a túlvettségen kívül pedig így minden felfelé mutat a grafikonon. A tér egyelőre behatárolt lehet, a 7300-nál tartó csatornatető például kérdéses, hogy lehagyható-e. Ennek ellenére jelenleg erős a technikai kép, láthatunk új csúcsokat a folytatásban. A csatorna megtörése már fontos figyelmeztetés lenne egy komolyabb lefelé fordulásra, azonban erre mindeddig nem került sor.

Támasz: 6700 (trendvonal)

Ellenállás: 7300